Július 26. péntek, Anikó, Anna
Hírek, események 2011. április 22. 14:07

SZENT GYÖRGY NAPJÁN KITÜNTETTÜK A RENDŐRÖKET

Képgaléria
SZENT GYÖRGY NAPJÁN KITÜNTETTÜK A RENDŐRÖKET
Rendőrség Napja alkalmából jutalmakat és elismeréseket vehettek át a példamutató munkát végző rendőrök a Bács-Kiskun megyei Rendőr-főkapitányságon. A segítő civilek is kaptak elismerést. Pintér József, a Karol Wojtyla Ház Seniorátusának elnöke valamint Bárkányi Ernő, a Porta elnöke a megye főkapitányától vehetett át rangos elismerést. A Porta Egyesület vezetősége, a hagyományoknak megfelelően, ez alkalommal is jutalomban részesítette azokat, akik munkájuk során pártolták és segítették a civil akciók rendőrségi támogatását. Az ünnepség után, a megyei rendőrség parancsnokai, a Porta Díszteremben részt vettek Rausz Szilveszter tiszakécskei ikon-festő kiállításának megnyitóján. A találkozón a nagy szent, György vitéz alakját Feczák László, görög katolikus paróchus idézte föl.

 

 
Az ünnepségen került sor a szakmai teljesítmény, és a lakossággal történő kiváló együttműködés elismerésére a Petőfi Lap- és Könyvkiadó Kft., valamint a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság 2009-ben, közösen megalapított az „Év Bács-Kiskun Megyei Rendőre” szakmai díj és az „Év Bács-Kiskun Megyei Rendőre Közönségdíj” átadására is.
Az „Év Bács-Kiskun Megyei Rendőre” szakmai díjat a Kalocsai Rendőrkapitányság körzeti megbízottja, Nyul Krisztián r. törzszászlós nyerte el.
Az „Év Bács-Kiskun Megyei Rendőre Közönségdíjat” a Kecskeméti Rendőrkapitányság Műkertvárosi Rendőrőrsének parancsnoka, Kiszel Sándor r. főhadnagy kapta.
 
A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Vezetője, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság tevékenységének támogatásáért, a rendőrök védőszentjét ábrázoló „Sárkányölő Szent György” 3 dimenziós üvegkerámia plakettet adományozott Bődi Szabolcsnak, Kunszentmiklós Város Polgármesterének, és Domonyi Lászlónak, Kiskőrös Város Polgármesterének.
 

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Vezetése a megye személyi állománya szakmailag kiemelkedő munkát végző tagjait évente egy alkalommal, 10 kategóriában elismerésben részesíti.
Az „ÉV KÖZLEKEDÉSRENDÉSZETI SZAKEMBERE” címet:
a Kiskőrösi Rendőrkapitányság helyszínelő és balesetvizsgáló állományából Kovács Lajos r. főtörzszászlós nyerte el.

A Kecskeméti Porta Egyesület a civil és egyházi mozgalmak segítéséért, támogatásáért oklevelet és jutalmat adott át Nyári Judit közalkalmazott tanácsos részére, és a Kiskőrösi Rendőrkapitányság állományából Sebestyén László r. főtörzsőrmester részére.
Soltvadkert Város Önkormányzata tárgyjutalomban részesítette a szolgálati feladatok kiemelkedő teljesítéséért Major Szabolcs r. törzsőrmestert, a Soltvadkerti Rendőrőrs körzeti megbízottját.
Izsák Város Önkormányzata tárgyjutalomban részesítette a szolgálati feladatok kiemelkedő teljesítéséért Gucsek László r. hadnagyot, az Izsáki Rendőrőrs parancsnokát.
A határozatokat és parancsokat aláírták:
Dr. Hatala József r. altábornagy, országos rendőr-főkapitány
Dávid Károly r. dandártábornok, megyei rendőr-főkapitány

Kövessen minket a Facebookon is!