Július 26. péntek, Anikó, Anna
Hírek, események 2011. április 27. 12:23

Ülésezett a városrendezési, városüzemeltetési és környezetgazdálkodási bizottság

Ülésezett a városrendezési, városüzemeltetési és környezetgazdálkodási bizottság
Kecskemét közgyűlésének öt bizottsága ülésezett április 26-án. A saját hatáskörben meghozott fontosabb döntések:

A városrendezési, városüzemeltetési és környezetgazdálkodási bizottság tárgyalta azt az előterjesztést, amely értelmében egy egyéni vállalkozó városnéző kisvonatot üzemeltetne. Ehhez számos engedély szükséges, mellette pedig a forgalmi rend változásával kellene helyet találni a kisvonat várakozásához az induló állomáson. A grémium azonban a forgalomkorlátozást, illetve a forgalmi rend változást nem támogatta.

A bizottság felosztotta a temetőfenntartásra felhasználható idei 59 millió forintos keretösszeget. Ezen belül a legfontosabb feladatok a köztemető takarítása, az örökemlék parcella rendbetétele, az őrzés, a temető közműrendszerének működtetése, a növénytelepítés és a fűnyírás.

A grémium megtárgyalta Nagypál Sándor alpolgármester előterjesztését is a tavaly elvégzett zöldfelületi fejlesztésekről és a zöldfelületek rendezésére fordítható idei pénzkeret felhasználásáról.  Ebből kiderült: 2010-ben e célra az önkormányzat 17 millió forintot fordított, ezen felül a részönkormányzatok és szponzorok is áldoztak a zöldfelületekre. Így 637 díszfát, 7000 cserjét, évelőt, 2250 négyzetméter gyepet, támogatásokból 575 örökzöldet, a szponzoroknak köszönhetően pedig az intézményekhez 800, a temetőbe 900 örökzöldet sikerült telepíteni.

Idén a költségvetésben 47 millió forint áll rendelkezésre a zöldfelületek rendezésére. A munkálatok érintik egyebek között a Dobó körutat, a Béke fasort, a Petőfi Sándor utcát, a Balaton utcát és a Nyugati körutat.

Kövessen minket a Facebookon is!