Július 26. péntek, Anikó, Anna
Hírek, események 2011. április 28. 11:34

Szezonnyitás Bugacpusztán

Képgaléria
Szezonnyitás Bugacpusztán
Évről évre egy új évad nyitányát hozza el a tavasz Bugacpusztán is. Ahogy zöldül a táj, éledezik a természet, egyre több család, baráti és munkahelyi közösség indul ki a szabadba. Ideális célpont e kirándulásokhoz a bugaci puszta, ahol a hagyományok megismerése, a természetismereti séta, az állatsimogatás mellett a kulináris élvezetekre is lehetőség nyílik. A kínálatból Kovács Zoltántól, az idén húszéves Bugac Puszta Kft. ügyvezetőjétől kaptunk ízelítőt.

 

- Milyen újdonságokra számítsanak a látogatók, és milyen jól bevált programokat ajánl a figyelmükbe?

- Az állatállomány többek között szürkemarha borjakkal, racka bárányokkal, szamárral bővült. A 80 darabból álló bugaci sárgaménes új csikókkal gazdagodott, és egy új tenyészménnel – Athos Babilon –, amit szintén bemutatunk a vendégeknek. Elérhetőek a nemzeti park tanösvényei és megnyitott a pásztormúzeum is. A természet szerelmesei sétát tehetnek az Ősborókásban a Madarak és Fák útján, vagy a Sáskajárás tanösvényen. Áprilisban minden hétvégén garantált programmal várjuk a kirándulókat. Május 1. és szeptember 30. között minden nap 11.15-kor indul a lovaskocsikázás, 12.15-kor pedig a hagyományőrző csikósbemutató.

- Ezt követően kínálkozik az alkalom egy kiváló ebédre a Karikás Csárdában.

- Hagyományos csárdaételeink mellett a kornak megfelelő, korszerű ételek is megjelennek az étlapon. Italaink között előkelő helyet foglalnak el a megye kiváló borai, közöttük a Frittman Pincészet termékei, de a nagy borvidékek pincészetei is képviseltetik magukat a kínálatban.

- Milyen specialitásokkal tudják Bugacra csábítani a kisebb-nagyobb csoportokat, esetleg a hosszabb pihenésre vágyókat?

- Programjaink egyik kedvelt színfoltja a Szűcs családnál tett tanyalátogatás. Ez az egyetlen élő paraszt tanya a közelben. A látogatókat a gazda és a feleség korhű ruhában fogadja, majd körbevezetik őket a farmon. Miután a vendégek betekintést nyernek egy tanyasi család életébe, megkóstolhatják a házi készítésű kőrözöttet is. A szállóvendégek körében népszerűek az üdülő tanyák. Az újjáépített parasztházak, miközben a puszta csendjét és nyugalmát nyújtják, minden komforttal fel vannak szerelve. Május végén megnyílik a 300 személyes Bogáncs Vendégház is, ami a tervek szerint elsősorban rendezvények, esküvők és nagyobb céges rendezvények helyszíne lesz.  A Farkas Gábor Ybl-díjas építész tervei alapján megszülető építmény a hagyományos bugaci építészeti formát követi, és gyönyörű kilátást nyújt a pusztára.

- Milyen programokkal várják húsvétkor a vendégeket?

- Az ünnepi kínálat összeállításakor elsősorban a családokra gondoltunk. Április 24-25-én húsvéti nyuszik lepik el a Karikás Csárdát. Délelőtt 10 órától a legkisebbek a tojásfestés fortélyaiba nyernek betekintést, majd a tojáskeresés mellett nyuszi simogatásra, bárány csalogatásra, szamaragolásra is lehetőség nyílik, miközben az udvaron népi játékokkal várjuk a gyerekeket. 11 órától indul a kocsikázás a pusztában, a múzeum és az Ősborókás megtekintésével. 12.15-kor kezdődik a hagyományőrző lovas bemutató lófektetéssel és -ültetéssel, ügyességi játékokkal, szőrénlovaglással. Majd ebédre a Karikás Csárdában kínálunk svédasztalon gasztronómiai ínyencségeket. A programokat délután megismételjük. A részvétel 10 éves kortól 2.900 forint, 10 éves kor alatt ingyenes. Üdülési csekket, Kecskemét kártyát, Itthon otthon van kártyát elfogadunk.

 

Bugac Puszta Kft.

6114 Bugac, Nagybugac 135.

Telefon: 76/575-112

Fax: 76/372-688

Mobil: 30/4166-439

E-mail: [email protected]

Web: www.bugacpuszta.hu

GpS-koordináták:       N46°40'07.
                            E19°38'05.

Kövessen minket a Facebookon is!