Július 26. péntek, Anikó, Anna
Hírek, események 2011. május 15. 13:46

Sándor atya heti-levele a Széchenyivárosból

Képgaléria
Sándor atya heti-levele a Széchenyivárosból
A széchenyivárosi Szent Család Plébánia vezetője Mons. Menyhárt Sándor ismét megküldte heti lelki-program tervüket, melyet örömmel osztunk meg olvasóinkkal. A hét ünnepei, szentjei: hétfő: Nepomuki Szent János áldozópap és vértanú szerda: Szent I. János pápa és vértanú, Szent Erik vértanú péntek: Sienai Szent Bernardin áldozópap vasárnap: Szent Rita szerzetes Szeretettel köszöntjük azokat, akiknek a héten lesz névnapja, születésnapja vagy házassági évfordulója. A jó Isten áldása legyen életükön!

A mai vasárnap a papi hivatások vasárnapja. Országos gyűjtés lesz a kispapnevelés céljaira.

A mai vasárnap az előtérben az asztalokon, a plébánián hagyott ruhákat, egyebeket helyeztem el. Aki ráismer a cuccára, vigye el. Hétfőn a maradék lekerül a karitász raktárába.

Babaklubfoglalkozás lesz hétfőn9-11 óra között a babaszobában.

Hétfőn 17 órakor Dr. Korzenszky Richárd OSB, tihanyi perjel előadása lesz a bencés nővérek tiszaalpári kolostorában. Az est témája: Kihívások– nemcsak a Család Évében

Kedden 18 órakor a Feltámadási menet fogadása után kezdődik a Biblia óra.

Kedden este fél 6 óra körül fogadjuk az Izsákról érkező Feltámadási menetet, valamint a keresztet és feltámadási jelvényt (Zamárdiból indulva, országjárás után a Feltámadási menet pünkösdkor úgy ér véget, hogy a madéfalvi és a csíkszentkirályi kereszt népe felviszi a feltámadási jelvényeket a Kis-Somlyó nyergében zajló nagymisére. Ott utána az oltár előtt egyesítik őket, s az újra egy jelvényt azután a csíksomlyói (csobotfalvi) közösség viszi le a plébániatemplomba a csángó misére. Ebben a templomban őrzik minden esztendő szalagjait, a feltámadási jelvények pedig évente visszavivődnek a balatoni kiindulási helyre. Átvesszük a feltámadási jelvényeket, azt szalaggal, és egy általunk választott idézettel ellátjuk, és másnap délutánig a kápolnában őrizzük. Szerdán délután kb. fél 6-kor autóval visszük át a feltámadási jelvényeket Kiskunfélegyházára az Ó-templomba. Kérem, jöjjünk ezen alkalmakra!

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat szeretettel hív május 24-én, kedden 10 órától a Városháza Dísztermében A Karitatív önkéntes szoltálatok Kárpá-medencei találkozójára, valamint a

május 25-én, szerdán 10 – 1730 óra között megrendezésre kerülő IV. Városi Civil Korzóra, a városunk főterén.

Május hónapban, hétfőtől szombatig minden szentmise után májusi litániát imádkozunk Egyházunkért, népünkért, a családokért.

Adományokatköszönettel fogadunk a tetőfelújításra bármelyik perselybe. Isten fizesse meg!

Miseszándékoterre a hétre még el tudunk fogadni.

Jótékonysági koncertlesz a Nagytemplomban június 2-án, csütörtökön este 7 órai kezdettel a Szentcsalád Plébánia talajvíz által elöntött alagsorának a felújítására. Lesz orgona, kamarazene, kórus. Minden adományt köszönettel fogadunk. Részletek a hirdetőtáblán.

KECSKEMÉTI VÁROSMISSZIÓT tartunk június 3-5-ig. Mottója: „Törekedjetek a szeretetre! (1Kor. 14,1)” Részletek a hirdetőtáblán. Minél többen vegyünk részt rajta és hívjunk másokat is. A bejáratnál szórólapokat is lehet vinni. Részletek a hirdetőtáblán.

Június 4-én, szombaton du. 3 órakor kezdődik magyar nóta, operett délután az id. Farkas Béla Nótakör szervezésében a Szentcsalád Plébánián. Jegyek 1000 Ft-ért vásárolhatók az irodában, vagy a műsor előtt a helyszínen. Részletek a hirdetőtáblán.

Keresztelésjúnius 12-én, vasárnap a 9 órás szentmisében lesz. Felkészítő: május 18, 24, 30, június 6-án 18.00 órakor. Jelentkezni a hívek irodájában lehet. Imádkozzunk értük!

Angolkisasszonyok Leánygimnáziuma és Kollégiuma pótfelvételit hirdet 5. és 9. évfolyamára. Részletek a hirdetőtáblán.

Július 4-9-ig nyári tábor lesz, Tőserdőben a 7-8 osztály számára. Érdeklődni és jelentkezni lehet István atyánál. Összköltség 12.000 Ft/fő.

Napközisalsós hittanos tábor itt a plébánián július. 11-15-ig. Érdeklődni és jelentkezni Lovas Mária hitoktatónál, vagy az irodában lehet. Összköltség 8.000 Ft/fő.

Július 18-23-ig nyári tábor szervezünk Gerecsére, a középiskolások és egyetemisták számára. Érdeklődni és jelentkezni István atyánál lehet. Ennek a tábornak az összköltsége 15.000 Ft/fő.

Szentcsalád plébánia közösségi táborának az időpontjatechnikai okok miatt megváltozott augusztus 3-7-ig Baján. Egy éjszakával kevesebbet kell fizetni.

Jelentkezési határidő:  2011. május 20.

Jelentkezési lap:a plébánia honlapjáról www.szentcsaladplebania.hu letölthető vagy az iroda előtti asztalról elvihető. Részletek a hirdetőtáblán.

 

Orgonakoncert

 

Kecskemét, Szentcsalád Plébánia

Június 5. vasárnap 19.00

 

 

Magda Dávid orgonaművész

 

 

"A Bach család zenei világa és hatásuk

 az utókorra"

 

 

Program:

 

Johann Christopf Bach: Esz-dúr Preludium

Johann Michael Bach: Wenn mein stündlein vorhanden ist

Johann Bernhard Bach: Ciacona

Johann Christopf Friedrich Bach: e-moll Preludium

Wilhelm Friedemann Bach: g-moll Fuge

Johann Sebastian Bach: Nun komm der Heiden Heiland

Schumann: III. B-A-C-H Fuga

Liszt Ferenc: B-A-C-H Fantázia és fúga

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Wojtyla Ház