Július 26. péntek, Anikó, Anna
Hírek, események 2011. június 1. 07:56 | Szerző/forrás: police.hu

Rendőrségi hírek Bács-Kiskun megyéből

Rendőrségi hírek Bács-Kiskun megyéből
Megyénk közútjain, kedden 1 súlyos sérüléses, 2 könnyű sérüléses, és 3 anyagi káros baleset történt. Ittas járművezetés miatt 1 vezetői engedély került bevonásra.

Tegnap hajnalban besurranó tolvaj járt egy Kerekegyházán lévő nyitott lakóházban, majd az ott lévő szekrényből kitépett és elvitt egy lemezszekrényt, melyben 800.000,-Ft. készpénz és 3 nyugtatömb volt.  

A Kiskunhalasi Rendőrkapitányság nyomozást rendelt el csalás bűntett elkövetésének gyanúja miatt egy kiskunhalasi Kft. képviselőjének feljelentése alapján ismeretlen tettes ellen, aki május 05.-én magát a kínai partnercégük vezetőjének kiadva e-mailben tájékoztatta, hogy az általuk megrendelt árut Kínában felrakodták, de a vételárat ne a korábban megadott számlaszámra, hanem az általa megadott új számlaszámra utalja. Ez alapján a Kft. az újonnan megadott számlaszámra át is utalt 60.500 USA dollár vételárat, melyet a kínai partnercégük nem kapott meg. Az okozott kár kb.: 12.000.000,-Ft.  

A Tiszakécskei Rendőrőrsre kedden 13.10 órakor Tiszakécskei Tűzoltóság bejelentést tett, miszerint a Lakiteleken egy tanyához tartozó legelő ég, és a tűz már átterjedt a legelő melletti gyümölcsösre, és gabonatáblára is. A tűz keletkezésének oka feltehetőleg szándékos gyújtogatás. Megállapítást nyert, hogy a tüzet a fenti címen lakó 10 éves fiú okozta, amikor 12.00 óra körüli időben egy öngyújtóval meggyújtotta a tanyájuk mögötti szalmabálát. A keletkezett kár kb. 100.000.Ft.

Eljárás indult 1 palesztin állampolgárral szemben lakossági bejelentés alapján. A külföldi az 5509-es főút mellett került igazoltatásra. Meghallgatása során elmondta, hogy a tiltott határátlépést követett el. Kiutasítást előkészítő őrizetbe került a Kiskunhalas Őrzött Szálláson.

Kövessen minket a Facebookon is!