Július 26. péntek, Anikó, Anna
Hírek, események 2011. június 8. 12:35

\"SZENTLÉLEK ÁLTAL NÖVESZTVE A VETÉST\": Főtéri sajtótájékoztató a városmisszió tapasztalatairól

Képgaléria
"SZENTLÉLEK ÁLTAL NÖVESZTVE A VETÉST": Főtéri sajtótájékoztató a városmisszió tapasztalatairól
Június 8-án a katolikus egyház képviselői ismét a főtéren összeülve értékelték az előző heti városmisszió tapasztalatait. A sajtó és az érdeklődők jelenlétében egyöntetű elégedettséggel szóltak a június 3-5-ig zajlott kecskeméti eseményekről.

          Mint Jeney Gábor atya, a háromnapos rendezvény főszervezője elmondta, az áldás egyik jele az időjárás volt: csapadék ugyanis csak az utolsó program befejeztével érkezett. Résztvevők azonban mindvégig szép számmal jöttek! Ezt jelezte a missziós kávéház rengeteg főplébániai mosogatnivalója, s a nagytemplomi szentségimádásra behívott – nem vallásos – járókelők jelentős csapata is.

         Menyhárt Sándor széchenyivárosi plébános ezúttal ismét megerősítette: bár például közösségi házuk operett- és nótaestjének missziós programja telt ház előtt folyt, a gyümölcsöket csak később látjuk.

         Nagy Attila piarista igazgató a „Katolikus Oktatás Kecskemétért” rendezvényének terveik szerinti alakulásáról számolt be.

         Rigóné Kiss Éva, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat kecskeméti szervezetének intézményvezetője pedig a KÉSZ-szel közösen szervezett missziós kávéházon túl a szeretetvendégség nagy sikerét emelte ki. Mint megtudtuk, a kihelyezett imaláda tartalmának végigimádkozásához a széchenyivárosi plébánia és a piaristák segítségére is szükségük lesz!

         Farkas P. József, a sajtótájékoztató szervezője így összegezte a városmisszió eredményeit: Kecskemét kapott egy szép és izgalmas rendezvény-sorozatot, a katolikus egyház megmutatkozhatott a külvilág előtt, s egyben belső lelki megerősödést élhetett át hitben, szeretetben, egységben.

         S mint Nagy Attila atya kifejezte reményét, a keresztények egymás iránti szeretete a tömegek előtt óriási missziós hatást jelenthet – a Szentlélek által növesztve a vetést…

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Wojtyla Ház