Július 26. péntek, Anikó, Anna
Hírek, események 2011. június 9. 09:05

Pályázatból építik a Gokart stadiont - beszélgetés Birizdó Imrével

Képgaléria
Pályázatból építik a Gokart stadiont - beszélgetés Birizdó Imrével
A kecskeméti Gokart –stadion hazánkban az egyik legnagyobb szabadtéri pálya, mely nemzetközi versenyekre és rendezvények megtartására is alkalmas. 2008 áprilisában született meg a döntés a fejlesztéséről, melynek állapotáról 2011. június 8-án győződhetett meg a lakosság és a sajtóképviselői. A Kecskeméti Gokart Stadion technikai és turisztikai beruházásáról Birizdó Imrével beszélgettünk.

Kecskeméten nagy múltja van a gokartnak. Nagy szünet, sok vita és nagy várakozás, ezekben a pillanatokban járunk. Közben sok apró és háttér munka folyt és működik. A kecskeméti viszonylatokban hogyan fogadtak, milyen lehetőségekkel, és milyen segítséget kaptál a várostól, hogy álmaidat, terveidet megvalósítsd?

Nagyon sok segítséget kaptam. A Gokart pályával kapcsolatban Bakos Lászlótól, a kecskeméti Motorsport tiszteletbeli elnökétől, aki a várossal tartja a kapcsolatot, az építési engedélyeket rendezte. Teljesen rendezett a helyzet a város és köztünk.

 

Most milyen szakaszában van ez a projekt?

Jelenleg félkész az épület. Tető alatt van a beruházás. Most folyik a csempézés. Körülbelül 50%-os készültségről beszélhetünk. Ennek ellenére a pálya működik.

 

Mennyire válik ismét kecskemétivé ez a pálya?

Ez teljesen kecskemétivé válik, mert ez kecskeméti pálya. Az, hogy a sportolók, versenyzők mennyire tudnak kecskemétiek lenni azt nem tudni. Hiszen ez a gokart versenyzés nagy anyagi áldozatot kíván a családoktól. Ezt teljesen kecskeméti nem tud lenni. De bízzunk benne, hogy több kecskeméti fog itt a gokart pályán lenni.

 

Az átlag ember számára is kinyílt, megmutatkozott az épület. Milyen lesz és mikor lesz teljessé a nagy Európai Unios projek?

December végére szeretnénk befejezni. Persze vannak álmaink, abba az irányba is, hogy kecskeméti fiatalokat is bevonjuk. Téli programokat is szeretnénk. Ha sikerül a beruházást átadnunk időre, pluszként egy műjégpályát szeretnénk.

 

A dabasi beruházások továbbra is élnek. Kétlaki a család?

Nem, én Dabason élek, Kecskemét itt van 40 percre. Ha minden nap kellene jönni, akkor sem lenne ez probléma. De csak hetente egyszer-kétszer jövök.

 

Itt ma mi történik?

A kollégák a sajtótájékoztatót megtartják, ezután akit érdekel megnézheti, milyen állapotban van, a munkálatokat, majd gokartozunk.

 

Igaz, hogy a gokart veszített a népszerűségéből?

Talán, inkább a pénztelenség miatt, mert amikor jól megy az embereknek, jobban költenek erre.

 

Milyen jeles gépészeti partnerek, versenytámogatók vannak?

Igazából versenytámogatók nincsenek. Nem teljesen a gokart pályára hagyatkozunk, hanem a vendéglátóegységeinkre is.

 

Lehet akkora lehetőség ez a hely, mint a legendás dabasi főút, és autópálya menti motelek?

Vénusz 1 panzió, és a Vénusz 2 panzióval indultunk, majd később a dabasi Motel. Abban bízunk, hogy talán a gokart pálya nagyobb lehetőség lesz egy pár éven belül. A beruházás, ha nincs az unios pályázat, akkor nagy valószínűséggel nem valósítottuk volna meg. De egyre jobban bízunk, hogy benne, hogy ez meg fog térülni.

Kövessen minket a Facebookon is!