Július 26. péntek, Anikó, Anna
Hírek, események 2011. június 13. 22:32

A KIENGESZTELŐDÉS EREJE: Karol Wojtyla lelki műhelyében (4.)

A KIENGESZTELŐDÉS EREJE: Karol Wojtyla lelki műhelyében (4.)
Bizonyára nem véletlen, hogy miközben június 10-én Péter apostol elsősége kapcsán a kiengesztelődés erejéről elmélkedtünk, a Wojtyla Ház delegációja boldoggá avatott névadó pápánk relikviáinak beszentelésére Legiewnikibe utazott, az Isteni Irgalmasság kultuszának fővárosába…

     A feltámadt Krisztus háromszoros szeretet-megvallást kért az Őt félelmében háromszor megtagadó Pétertől. E jóvá tevő vallomásokra a feltámadott mindannyiszor küldetéssel felelt: Egyháza főpásztorává emelve megtért apostolát. A küldetés mellé ígéretet is adott, Péter Krisztust követő kereszthalálának beteljesült jövendölését. Mert Krisztus megbocsátó irgalma olyan erő, ami képessé tesz az elutasított sors önkéntes felvállalására is.

     Kapcsolatainkért: szeretetünk szóbeli kifejezéséért, azt bizonyító cselekedeteinkért, az ezzel járó áldozatok felvállalásáért és a megbocsátás készségéért imádkoztunk.

 

 

Napi evangélium: Jn 21,15-19

15Miután ettek, Jézus megkérdezte Simon Pétertől: "Simon, János fia, jobban szeretsz engem, mint ezek?" "Igen, Uram - felelte -, tudod, hogy szeretlek." Erre így szólt hozzá: "Legeltesd bárányaimat!" 16Aztán másodszor is megkérdezte tőle: "Simon, János fia, szeretsz engem?" "Igen, Uram - válaszolta -, tudod, hogy szeretlek." Erre azt mondta neki: "Legeltesd juhaimat!" 17Majd harmadszor is megkérdezte tőle: "Simon, János fia, szeretsz?" Péter elszomorodott, hogy harmadszor is megkérdezte: "Szeretsz engem?" S így válaszolt: "Uram, te mindent tudsz, azt is tudod, hogy szeretlek." Jézus ismét azt mondta: "Legeltesd juhaimat!"

18"Bizony, bizony, mondom neked: Amikor fiatal voltál, felövezted magad, s oda mentél, ahova akartál. De ha majd megöregszel, kiterjeszted karod, s más fog felövezni, aztán oda visz, ahova nem akarod." 19E szavakkal jelezte, hogy milyen halállal dicsőíti majd meg Istent. Majd hozzátette: "Kövess engem!"

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Wojtyla Ház