Július 26. péntek, Anikó, Anna
Hírek, események 2011. június 14. 14:42

Új üzemcsarnokot épített a Phoenix Mecano Kecskemét Kft. - Képgaléria

Képgaléria
Új üzemcsarnokot épített a Phoenix Mecano Kecskemét Kft. - Képgaléria
500 új munkahelyet teremtett a Phoenix Mecano Kecskemét Kft. azzal a nagyszabású beruházással, amely egy kétszintes termelőrészlegből, automata magasraktárból és árurakodóból áll. Az új termelőegység a Motor/Trafó profitcenter része, ahol exportra gyártanak napelemekhez készülő részegységeket – mondta el dr. Nagy Zoltán ügyvezető igazgató az átadási ünnepségén.

16 milliárd forintot ruházott be Kecskeméten. A folyamatos fejlesztések mellett a cég a A svájci tulajdonú Phoenix Mecano csoport az elmúlt 18 évben mintegy 60 millió Eurót, azaz szakmunkásképzés korszerű képzőhelyévé vált, és elkötelezett támogatója lett a kecskeméti kultúrának és élsportnak.

Az új üzemcsarnok mintegy 2,3 milliárd forintos ráfordítással, a magyar állam és az európai unió 460 millió forintot meghaladó támogatásával épült meg. Itt azonban nincs megállás – hangsúlyozta Nagy Zoltán. 2012 végéig ugyanis újabb, a mostanit is meghaladó összköltségvetésű tervek születtek, amelyek megvalósításához – árulta el az igazgató – sikerült Európai Uniós és állami forrásokat is bevonni.

A beruházás átadási ünnepségén beszédet mondott Szatmáry Kristóf, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára, Christian Mühlethaler, Svájc budapesti nagykövete, és Benedikt Goldkamp, a konszern irányítója is. Dr. Zombor Gábor polgármester Kecskemét nevében köszöntötte a fejlesztést. Kiemelte, hogy a Phoenix Mecano Kecskemét Kft-t vezető Nagy Zoltánnak döntő szerepe van abban, hogy létrejöhetett az a szakképzési megállapodást, amely a városban működő valamennyi termelő cég jövőbeni sikerének egyik kulcsa.

Kövessen minket a Facebookon is!