Július 26. péntek, Anikó, Anna
Hírek, események 2011. június 14. 19:55

AZ ELLENSÉG SZERETETE: Karol Wojtyla lelki műhelyében (5.)

AZ ELLENSÉG SZERETETE: Karol Wojtyla lelki műhelyében (5.)
A Wojtyla Ház igazgatója, aki intézményünk nemzetközi védnökének, Stanislaw Dziwisz krakkói bíboros érseknek meghívására díszvendégként volt jelen II. János Pál ereklyéinek ünnepségén, időközben hazatért múlt heti lengyelországi útjáról. Farkas P. József imakörünkkel is megosztotta útján tett felismerését a Wojtyla Ház lelki életének alapvető jelentőségéről. Így szavain felbuzdulva folytathatjuk az épp múlt héten kezdett rendszeres elmélkedő imaéletet közösségünkért, szolgálatunkért.

     Jézus tanításának újdonsága a mindenkire kiterjedő szeretet – szemben a közkeletű korabeli felfogással: az Ószövetség felebaráton csak izraelitát értő, s az esszénusok ellenség-gyűlöletet hirdető tanításával. Az ellenség szeretete nem tehetetlen beletörődést jelent mások rosszindulatába, hanem bölcs és következetes gyakorlatot. Ez a romlott emberi természetet meghaladó, nem személyválogató magatartás Istennek minden teremtményére gondot viselő atyai jóságát, tökéletességét tükrözi, és abból táplálkozik: istengyermekséget és mennyei jutalmat eredményezve.

     Ellentéteink feloldásáért: az imádságban és tettekben nyilvánuló szeretet bölcsességéért és kitartásáért kértük Urunkat.

 

 

Napi evangélium: Mt 5,43-48

Jézus a hegyi beszédben ezt mondta tanítványainak: „Hallottátok, hogy ezt mondták: Szeresd felebarátodat és gyűlöld ellenségedet! Én pedig azt mondom nektek: Szeressétek ellenségeiteket, tegyetek jót azokkal, akik gyűlölnek benneteket, imádkozzatok azokért, akik üldöznek és gyaláznak titeket, hogy gyermekei legyetek mennyei Atyátoknak, aki fölkelti napját jókra és gonoszokra egyaránt, és esőt ad mind az igazaknak, mind a bűnösöknek. Ha ugyanis csak azokat szeretitek, akik titeket szeretnek, ugyan mi lesz a jutalmatok? Nem teszik meg ezt a vámosok is? És ha csak a testvéreiteknek köszöntök, mi az, amivel többet tesztek? Nem teszik meg ezt a pogányok is? Ti legyetek olyan tökéletesek, mint amilyen tökéletes a ti mennyei Atyátok!”

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Wojtyla Ház