Július 26. péntek, Anikó, Anna
Hírek, események 2011. június 17. 11:51

Evangéliumi üzenetek szakácssüvegben- Nemes feladat/„Mindig jóleső érzés látni szemükben az örömöt”

Evangéliumi üzenetek szakácssüvegben- Nemes feladat/„Mindig jóleső érzés látni szemükben az örömöt”
Egy tál meleg étel mindennap jut a rászorulóknak a kecskeméti Boldog Karol Wojtyla Házban. Az adományozóknak köszönhetően az ízletes ételek több konyháról érkeznek. Vannak napok, amikor díjazott mesterszakácsok állnak a tűzhely vagy éppen a kondér mellé, hogy – legjobb tudásukat beleadva – az aznapi ebéd, ha lehet, még finomabb, különlegesebb legyen. A szeretet evangéliumi üzenetét készítik/küldik: szakácssüvegben, fakanállal.

Az évek során számos híres séf érkezett finom ebéddel a Wojtyla-házba. Köztük sok a visszatérő is. Kecskeméti Csárda, Holló Ház, Gerébi Kúria, Sasfészek, Konzervgyári Konyha, Akasztói Halászcsárda, Három Gúnár, Sugovica, Vino Étterem, Kunbaracsi Polgárőrök –  ismert, tisztelt  nevek a szegények hajlékában, mert az örömhír ízeit kínálják rendszeresen.

Kecskeméti Krisztián, a Bagatell étterem mesterszakácsa, tulajdonosa: – Nem is igazán a főzés, ami jó érzéssel tölt el ezeken a napokon, hanem sokkal inkább az étel osztása. Nagyon sok nehéz sorsú emberrel találkozom ilyenkor, és amikor látom szemükben az örömöt a meleg étel láttán, tudom, hogy nem hiába dolgoztam.

Garaczi János, a Tanyacsárda Venesz-díjas mesterszakácsa, tulajdonosa: – Minden olyan adomány, mellyel szebbé, könnyebbé tehetem a rászorulók életét, jó érzés. Hosszú évekre nyúlik vissza, amikor a Tanyacsárdával először nyújtottunk segítséget, ez azóta is töretlen. Az ünnepek alkalmával különösen fontosnak tartom, hogy a rászorulók érezzék a törődést, a segítő kezeket, hiszen ezekben a meghitt napokban még jobb érzés adni és kapni is.

Major Frigyes szakács is gyakran főz a wojtylásoknak. – Családunk számára szinte már mindennapos a segítségnyújtás, így ha tehetem, mindig szívesen vásárolok be és főzök ebédet a Wojtylának is. Lelkileg is  jó érzés segíteni, ez egyben erőt is ad. Bízom abban, hogy egyre több magyarban alakul majd ki ez az önzetlen segítségnyújtás, melynek köszönhetően sokak élete válhat élhetőbbé, elviselhetőbbé.

Nagy Ervin is sokadszor főzött már a Wojtylában, legutóbb éppen tegnap. A központ támogatójának, a Molnár Fatelep dolgozója mindig örömmel érkezik, hogy finom egytálételeivel örömöt szerezzen a rászorulóknak. – Bár nem szakmám, de az évek során sok helyen főztem már. Számomra mindegy, hogy kinek tálalják fel ételeimet, én ugyanúgy a maximumra törekedem. Bízom abban, hogy a Wojtylába járó ebédelőknek – segítőtársammal, Domján Balázzsal – örömet szerzek minden alkalommal.

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Wojtyla Ház