Július 26. péntek, Anikó, Anna
Hírek, események 2011. június 17. 21:58

AZ IMÁDSÁGRÓL: Karol Wojtyla lelki műhelyében (7.)

AZ IMÁDSÁGRÓL: Karol Wojtyla lelki műhelyében (7.)
Június 16-i elmélkedésünk tárgyát azonnal gyakorolhattuk is: nemcsak a szokásos módon, hanem egy kollégánk kisfiának aznapi műtétjéért, annak sikeréért is könyörögve. Hála Istennek, a kisfiú időközben hazatérhetett, és túljutott az altatás utóhatásain. Adjon neki az Úr mielőbbi teljes felépülést!

     Jézus imádkozni tanítva kiemelten figyelmeztetett annak buktatóira: a szószaporításra és a megbocsátás hiányára.

     Az emberi beszélgetéseinkben is oly gyakori bőbeszédűség helyett a Társra, Istenre irányította figyelmünket, imáját az Atya dicsőítésével kezdve, majd az Ő akaratának teljesültét kérve. Csak ezután tért át igen visszafogottan személyes emberi vágyainkra: testi, majd lelki életünk alapvető feltételeiért, a napi betevőért és a bűnbocsánatért, szellemi hadviselésben nyújtott isteni segítségért imádkozva.

    A megbocsátás az imádság előfeltétele: imaéletünk nem pótolja a kiengesztelődés hiányát, hisz megbocsátás nélkül az ima teljesen hiábavaló.

     Imakörünkért, az imádság  személyes gyakorlásáért és annak helyes módjáért könyörögtünk.

 

Napi evangélium: Mt 6,7-15

Jézus a hegyi beszédben ezt mondta tanítványainak: „Amikor imádkoztok, ne szaporítsátok a szót, mint a pogányok! Azt hiszik ugyanis, hogy akkor nyernek meghallgatást, ha sokat beszélnek. Ne utánozzátok őket! Hiszen mennyei Atyátok tudja, mire van szükségetek, még mielőtt kérnétek őt. Ti tehát így imádkozzatok:
Mi Atyánk, aki a mennyekben vagy,
szenteltessék meg a te neved;
jöjjön el a te országod;
legyen meg a te akaratod,
amint a mennyben, úgy a földön is.
Mindennapi kenyerünket add meg nekünk ma;
és bocsásd meg vétkeinket,
miképpen mi is megbocsátunk az ellenünk vétkezőknek;
és ne vígy minket kísértésbe,
de szabadíts meg a gonosztól!
Mert ha ti megbocsátjátok az embereknek, hogy (ellenetek) vétettek, mennyei Atyátok nektek is megbocsátja bűneiteket. De ha ti nem bocsátotok meg az embereknek, Atyátok sem bocsátja meg nektek bűneiteket.”

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Wojtyla Ház