Július 26. péntek, Anikó, Anna
Hírek, események 2011. június 20. 14:34

A Kecskeméti Gokart Stadion fejlesztése

Képgaléria
A Kecskeméti Gokart Stadion fejlesztése
2008 áprilisában döntés született a kecskeméti gokart sportpályája fejlesztéséről. A projekt megvalósulásával a Gokart Stadion turizmust és bevételeket generáló hatása jelentősen megerősödik, hiszen számos új szolgáltatás kerül kialakításra, a meglevők pedig, minőségileg fejlődnek. A projekt megvalósulása hosszú távon minőségi vonzerőt jelent, és garantálja a Gokart Stadion versenyképességét a turizmus nemzetközi piacán.

A Biancoop Zrt. A DAOP-2.1.1/ E-09-2009-0018. pályázati támogatással 2011. év végi átadással egy olyan aktív turisztikai létesítmény létrehozását vállalta, amely a gokartozás élményével ismerteti az érdeklődőket a technikai sport alapjaival, a hazai motorsport számára oktatást és utánpótlásképzést tart. Mindemellett lehetőséget biztosít vezetéstechnikai tréningek megtartására, illetve hasznos és élményekben gazdag szórakozást nyújt az ideérkező vendégeknek. A támogatás kedvezményezettje a Biancoop Szövetkezeti Kereskedelmi Zártkörűen működő Részvénytársaság.

A projekt pontos címe: A Kecskeméti Gokart Stadion technikai és turisztikai fogadóképességének javítása

A vissza nem térítendő támogatás mértéke 235.232.944.- Ft.

A projekt keretében egy új, háromszintes modern épület kerül kialakításra.

A projekt elemei:

  • pályakísérő felületek felújítása, korszerűsítése (boxutca, szervízutak)
  • rendezvényterületek 3500 m2-en
  • 250 fős étterem kialakítása
  • kültéri parkoló építése 1000 m2-en
  • technikai kiszolgáló rész 680 m2-en: 12 db gokart elhelyezésére szolgáló box, valamint 12 db szerviz, illetve tároló helyiség
  • öltözők, mosdók, közösségi helyiségek kialakítása.

 

A terveket a 7. Dimenzió Építészeti Iroda készítette, a kivitelezés 2010 július 26-án kezdődött meg. A létesítmény kivitelezését a Patina Építőipari Zrt. (Dabas, Kölcsei út 6/a) végzi.

A pálya teljes kialakítása akadálymentesített lesz, 18 új munkahellyel számol.

A beruházással a pálya jelentős minőségi átalakuláson megy át, a gokartozáson túl igényes, komplex szolgáltatás és teljes körű szervíz válik elérhetővé a gokart szerelmesei számára.

\"\"\"\"\"\"

Kövessen minket a Facebookon is!