Július 26. péntek, Anikó, Anna
Hírek, események 2011. június 22. 14:44

Magyar sikerek a párizsi Nanbudo Európa-bajnokságon

Képgaléria
Magyar sikerek a párizsi Nanbudo Európa-bajnokságon
2011. június 11-12-én Párizsban rendezték meg a Nanbudo harcművészet versenyzőinek Európa-bajnokságát. A rendezvényen részt vett a Nanbudo alapító mestere, Doshu Soke Yoshinao Nanbu is. Hazánkat a Magyar Nanbudo Szövetség jóvoltából hat versenyző, egy nemzetközi bíró, valamint Király József, a Nanbudo Világszövetség elnöke képviselte.

Csapatunk legeredményesebb versenyzője a junior női mezőnyben induló kecskeméti Kovács Aletta volt, aki mind KATA (formagyakorlat), mind JU RANDORI (küzdelem) versenyszámban kimagaslott mezőnyéből tudásával és technikai felkészültségével. Mindkét versenyszámban 1. helyen végzett. Stúber Gyöngyi budapesti versenyzőnk magabiztosan helyt állt a felnőtt nők +60 kg-os mezőnyében, így a 2. helyen végzett ju randori versenyszámban.

            További eredményeink: férfi felnőtt egyéni küzdelemben Nagy Gergő -75 kg-ban a 6. helyen, Szilvási Máté a -84 kg-os mezőnyben a 4. helyen, Bíró Tivadar a -67 kg-os súlycsoportban szintén a 4. helyen végzett. Felnőtt férfi katacsapatunk - Szilvási Máté, Bíró Tivadar, Dani Bálint - az 5. helyen végzett az olaszokkal holtversenyben. Ju randori (küzdelem) versenyszámban felnőtt férfi csapatunk a (Szilvási Máté, Bíró Tivadar, Dani Bálint, Nagy Gergő) a 4. helyen végzett.

            A magyar nanbudokák szép és tiszta küzdelmeire, valamint nemzetközi bírónk - Süveg Tibor - kiemelkedően pontos munkáját más országok képviselői, illetve a Nanbudo Világszövetség vezetősége is dicsérte és elismerését fejezte ki. A díjakat az alapító mester mellett Király József, valamint a Francia Karate Szövetség /FFKAMA/ elnöke, Francis Didier adta át. A verseny során lehetősége volt a három sportvezetőnek sport diplomáciai kérdésekről is tárgyalni, melyek elsősorban a harcművészet és az olimpiai szereplés lehetőségei voltak.

Kövessen minket a Facebookon is!