Július 26. péntek, Anikó, Anna
Hírek, események 2011. június 22. 17:42

Szép szakmai kihívás

Szép szakmai kihívás
A Bugaci Bogáncsház névre keresztelt, új pusztai létesítmény kivitelezésére a - szakmai körökben régen a kiválóak között emlegetett - kecskeméti Free Line Építőipari Kft. vállalkozott. Érdemes megemlíteni erről a társaságról, hogy szerte az országban több új banképület, irodaház, gyorsétkező, benzinkút, szuper- és hipermarket kivitelezésében jeleskedett már, ugyanakkor a műemlékek szakszerű rekonstrukciójára is szívesen vállalkozik. Emlékezetes munkájuk volt például, a kecskeméti Cifrapalota, vagy a régi megyeháza felújítása.

 

- Kivitelezői szempontból azért jelentett izgalmas kihívást ennek a pusztai rendezvényháznak a felépítése, mert nem gyakran adatik meg, hogy ilyen remek, egyedi ácsmunkát kívánó tetőszerkezettel, illetve nádtetővel koronázhassunk meg egy 350 négyzetméteres, egyterű épületet – nyilatkozta lapunknak Király József, a cég a Podmaniczky-díjas ügyvezető igazgatója. – Mennyezet híján, belül egy sajátos kupolát alkot az ácsolt faszerkezet és a nádtető. Már ez is jelzi, hogy mennyezet nélküli, tehát nincs fűtésrendszere ennek a rendezvényháznak, hiszen idényjelleggel, csak a melegebb hónapokban várják majd ide a vendégeket. 

- A hagyományos népi építészet formavilágát követő tervek alapján dolgozhattunk (dr. Farkas Gábor építésznek köszönhetően), alkalmazkodva a természetvédelmi környezethez, illetve e vendéglátó komplexum többi épületének stílusához. Persze, a tervek soha nem jelentenek tökéletesen egyértelmű megvalósítási lehetőségeket, de ez esetben csak nagyon kevés módosítást, kompromisszumot igényeltek a tervezői elképzelések a kivitelezési munkák során. 

- Október közepén kezdtük el az alapozást, s a konyhával, kiegészítő helyiségekkel ellátott főépület mellé kemenceház, illetve látványelemként fahíd és góré is készült. Ezek a szabadtéri rendezvényeknek adnak majd sajátos hangulatot.

- Számunkra nem csak szép szakmai kihívás volt ez a munka, de mint helyi cég, azt is szerettük volna bizonyítani, hogy a magunkfajta építő lokálpatrióták úgy gondolkodnak és dolgoznak ilyenkor, mintha a saját házukat építenék…      

Kövessen minket a Facebookon is!