Július 26. péntek, Anikó, Anna
Hírek, események 2011. június 24. 10:21

Sándor atya heti-levele a Széchenyivárosból

Sándor atya heti-levele a Széchenyivárosból
A széchenyivárosi Szent Család Plébánia vezetője Mons. Menyhárt Sándor ismét megküldte heti lelki-program tervüket, melyet örömmel osztunk meg olvasóinkkal. A hét ünnepei, szentjei: hétfő: Szent László király kedd: Szent Iréneusz püspök és vértanú szerda: Szent Péter és Pál apostolok: szentmise este 6 órakor lesz csütörtök: A római egyház első szent vértanúi péntek: Jézus Szentséges Szíve szombat: Szűz Mária látogatása Erzsébetnél (Sarlós Boldogasszony) vasárnap: Szent Tamás apostol

Szeretettel köszöntjük azokat, akiknek a héten lesz névnapja, születésnapja vagy házassági évfordulója. A jó Isten áldása legyen életükön!

Június hónapban a hétköznapi szentmisék után elimádkozzuk a Jézus Szíve litániát. Kérjük, hogy alakítsa szívünket az ő szent Szíve szerint.

Virágh András, Liszt-díjas orgonaművész koncertje lesz a Nagytemplomban szerdán 19 órakor. Közreműködik Lakos Zsanett. A bevételt a Piarista Templom orgonájáért gyűjtjük.

A pálosok népünknek ajándékozzák az ismert kegykép, a Czestchowai Fekete Madonna hiteles másolatát.Csütörtökön este 7 órától a budapesti Parlament előtt közjogi méltóságok jelenlétében fogják, majd körmenetben kísérik végleges helyére, a Szent István-bazilikába, államalapító királyunk Szent Jobbjához.

Pénteken este 6 órakor kezdődik a tiszaalpári zárdatemplom búcsúi szentmiséje.

Jövő vasárnap 10 órakor kezdődik a lakiteleki templom búcsúi szentmiséje.

Jövő vasárnap Péter-fillér gyűjtést tartunk, a befolyt összeget a Szentatya rendelkezésére bocsátjuk.

Ugyancsak a jövő vasárnap du. 4. órakor kezdődik a Mária-kápolna Sarlós Boldogasszony búcsújának ünnepi miséje. – Szeretettel várjuk erre az alkalomra a gyermeket váró édesanyákat!

Július 5-én, kedden 18 órakor Baricz Lajos marosszentgyörgyi plébános verses-zenés előadása lesz a városháza dísztermében. Részletek a plakátokon.

A tető felújítás befejeződött. 6.350.000 Ft-ba került. 1.2500.000 Ft-ot az Érsekség adott, 1.800.000 Ft-ot városi pályázaton nyertünk, a testvérek adománya 1.200.000 Ft volt, a többit a plébánia tartalékából fizettük ki. Isten áldjon meg minden közreműködőt és adakozót!

Előttünk álló feladat az alagsor talajvíz elleni védelme és felújítása. Ez több mint 10.000.000 Ft-ba kerül. Minden adományt köszönettel fogadunk.

Miseszándékoterre a hétre még el tudunk fogadni.

Megjelent plébániai újságunk a ’”Jóhír”, a bejáratnál vehető.

Következő keresztelőnk július 17-én a 9 órás szentmisében lesz.

Felkészítők jún. 29., júl.6.,13. Jelentkezni az irodában lehet. Imádkozzunk értük!

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Wojtyla Ház