Július 26. péntek, Anikó, Anna
Hírek, események 2011. június 30. 15:26

AZ IGAZI GYÓGYULÁS: Karol Wojtyla lelki műhelyében (17.)

AZ IGAZI GYÓGYULÁS: Karol Wojtyla lelki műhelyében (17.)
A Wojtyla Ház közelgő ötéves beszámolója a városházán; hálaadás egy újabb, nyelvtudó önkéntesünkért; sok betegünk és családjaik gyógyulása – ezek voltak imaközösségünk mai kérései, közbenjárással kapcsolódva az evangéliumhoz.

     Hiszen a meggyógyított béna története szerint kéréseink meghallgatásának feltétele nemcsak saját, hanem értünk közbenjáró környezetünk hite is lehet. 

    Isten nagylelkűsége, hogy bizalomból fakadó kéréseinket minden elképzelésünket felülmúlóan teljesíti: ahogy a bénának sem csupán testét, hanem lelkét is meggyógyította, jelezve, hogy testünk állapota csupán lenyomata lelkünk életének. Bajaink gyökere tehát a bűn, s az igazi orvos ezt kezeli.

    Szabadulásunk, testi-lelki jólétünk kulcsa így bűneink felismerése és beismerése mennyei orvosunknak, Jézusnak, élve a bűnbocsánat szentségével. A nyomában járó kegyelem a megtérő bűnbánót éppúgy felemeli és mennyei otthonába vezeti, ahogy Jézus szavára a béna felkelt és hazatért.

  

Napi evangélium: Mt 9,1-8

Jézus egyszer hajóba szállt, átkelt a Genezáreti-tavon, és az ő városába, Kafarnaumba érkezett. Ott egy bénát hoztak eléje hordágyon. Hitük láttára Jézus így szólt a bénához: „Bízzál fiam! Bocsánatot nyernek bűneid!” Néhány írástudó erre azt gondolta magában: „Ez káromkodik.” Jézus belelátott gondolataikba, és szemükre vetette: „Miért gondoltok rosszat szívetekben? Mi könnyebb, ha azt mondom: Bocsánatot nyernek bűneid!, vagy ha azt mondom: Kelj föl, és járj!? Tudjátok meg tehát, hogy az Emberfiának hatalma van a földön a bűnök megbocsátására!” A bénához fordulva folytatta: „Kelj föl, fogd ágyadat, és menj haza!” Az ember fölkelt és hazament. Ennek láttára félelem fogta el a tömeget, és dicsőíteni kezdték Istent, aki ilyen hatalmat adott az embereknek.

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Wojtyla Ház