Július 26. péntek, Anikó, Anna
Hírek, események 2011. július 2. 12:52

Kecskemét közgyűlésének legfontosabb döntései-Új óvodai csoport jön létre az autista gyerekeknek

Kecskemét közgyűlésének legfontosabb döntései-Új óvodai csoport jön létre az autista gyerekeknek
Autista óvodai csoportot működtethet ősztől a Kecskeméti Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Készségfejlesztő Speciális Szakiskola és Logopédiai Intézet a Nyíri út 30. szám alatt. A közgyűlés ezzel kívánja enyhíteni azt a krónikus kapacitáshiányt, ami az ellátásban tapasztalható.

Az előzmények: az autista gyermekek óvodai ellátására Bács-Kiskunban a megyei önkormányzat intézménye van kijelölve. Ott azonban az elmúlt években nem bővült a kapacitás, így több olyan autista kisgyermek is van a városban, akiket nem tudnak fogadni. Az érintett szülők kezdeményezésére elindult egy társadalmi összefogás, és több vállalkozó is jelezte: kész segíteni az autista óvodai csoport beindításában. Ez azonban nem jelenti azt, hogy a város átveszi a megyétől a feladatot, mindössze segítséget nyújt.

A módszertani központ azért is ideális helyszíne a csoportnak, mert az ott működő autista centrum gondoskodik az autista tanulókról, egyedül az óvodások ellátása tartozik a megyéhez.

A csoport beindítása idén mintegy 1,2 millió forintos kiadást jelent – ennyi a személyi kiadások és a normatív támogatás különbözete – amely beépül az idei költségvetésbe.

Kövessen minket a Facebookon is!