Július 27. szombat, Liliána, Olga
Hírek, események 2011. július 6. 13:53

„Pro domo Dei” – Isten házáért

„Pro domo Dei” – Isten házáért
A Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye Érseki Hivatala olyan téglák gyártását kezdeményezte, melyen Dr. Bábel Balázs, kalocsa-kecskeméti érsek címere látható. Ez egyedi a címeres téglagyártás történetében, a monogrammal és esetenként évszámokkal is ellátott régi téglák a készítő téglagyárra vagy tulajdonosa nevére utalnak, jelen esetben azonban a kibocsátó az érsek. A címeres téglákért befolyó adomány az ő idejében és fennhatósága alatt épülő és felújítandó templomok, plébániák támogatására fordítódik.

Az első száz darab, sorszámmal és az érsek címerének lenyomatával ellátott téglákat, valamint hitelességet igazoló dokumentummal ellátott téglajegyeket bocsátjuk közre az adományozók és gyűjtők számára. Az ebből befolyó összeget a Drágszélre tervezett Rózsafüzér Királynője Templom építésére és a kalocsai Főszékesegyház felújítására fordítjuk.

A téglákra helyezett egyedi sorszámokat a Főszékesegyház tetőhéjazatából származó, a felújításnál erre a célra elkülönített vörösrézlemez anyagából készítettük. A magyar és angol nyelvű tanúsítvány igazolja a tégla eredetét, az érsek saját kezű aláírásával és pecsétjével.

 

A címeres téglákból a drágszéli templom és a Főszékesegyház falába is építünk be, továbbá az érsekség fennhatósága alá tartozó területeken épülő, vagy felújításra kerülő egyházi épületekbe ugyancsak elhelyezünk majd egyet-egyet. Ezzel fémjelezve az építő szándékát.

 

Az adományozókat megörökítő dokumentumot a tervezett templom tornyán, a keresztet tartó gömbben, az úgynevezett időkapszulában fogjuk elhelyezni, így a támogatók és gyűjtők nemcsak az érseki címert ábrázoló téglával lesznek gazdagabbak, de meghagyják saját névjegyüket is az utókor számára.

 

A Pro domo Dei (Isten házáért) felirattal is ellátott jegyeket, illetve a hozzájuk tartozó téglákat a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye Érseki Hivatalában vehetik át azok az adományozók, akik 2011. július 4-től 25.000,- forintnál nagyobb összeget adományoztak az építkezések céljára.

 

Az adományokat a következő formákban lehet befizetni:

 

  • Az Érseki Hivatal pénztárában
  • A plébániákon található sárga csekken (Érseki Hivatal Egyházmegyei központi pénztár)
  • Postai befizetéssel rózsaszín csekken, megjelölve a következő címet:
  • Érseki Hivatal, 6300. Kalocsa, Szentháromság tér 1.

  • Átutalással a következő számlaszámon:
  • OTP 11732040-20001546

     

    Minden esetben kérjük feltűntetni a közlemény rovatban a következőket:

    Adomány célja: Téglajegy – Főszékesegyház                  vagy

                              Téglajegy –  Drágszél templomépítés

     

     

    A 25.000,- forintot meghaladó adomány ellenében egy címeres téglát adunk. A sorszámot és a sorszámmal ellátott téglajegyet 2011. karácsonyán fogjuk kiadni. A sorszámok az egy tégláért adott adomány mértékének megfelelő rangsorban kerülnek kiosztásra!

    A téglajegyek tulajdonosait egy dokumentumban is jegyezzük, melyben rögzítjük, hogy ki és mekkora összeggel járult az építkezésekhez.

    Sorszám nélküli téglát kapnak mindazok, akik 2011. július 4. után legalább 10.000 Ft-tal támogatják az építkezéseket. (A félreértések elkerülése végett jelezzük, hogy a 25.000 Ft-ot meghaladó adományért nem jár automatikusan mindkét féle címeres tégla. Két külön adományozás esetén azonban természetesen lehetőség van arra, hogy valaki mindkét típusú téglához hozzájusson. Természetesen kérésre az adományokért adóigazolást kiadunk. Ehhez szükséges az adóazonosító vagy adószám megjelölése.)

     

     

    Kövessen minket a Facebookon is!