Július 27. szombat, Liliána, Olga
Hírek, események 2011. július 28. 15:50

Megkezdődött a visszaszámlálás

Megkezdődött a visszaszámlálás
Alig több mint 3 hét múlva kezdődik a MOL Kajak-Kenu Világbajnokság, augusztus 17. és 21. között Szegedre figyel majd az ország és a sportvilág, hiszen 90 ország, nagyjából 2000 versenyzője küzd a világbajnoki érmekért, valamint az olimpiai kvalifikációért. A Nemzeti Erőforrás Minisztérium irányítása alatt működő Nemzeti Sportközpontok megbízásából elkezdődött a Nemzeti Kaja-Kenu és Evezős Olimpiai Központ korszerűsítése. A kivitelező VER-BAU Kft. hónapok óta azért dolgozik, hogy olyan értéket hozzon létre a Maty-éren, amely még évtizedekig szolgálja a kajak-kenu sportág képviselőit – sportolókat, szurkolókat egyaránt.

A VER-BAU Kft. mint a dél-alföldi régió egyik leginnovatívabb építőipari vállalata azon üdítő kivételek közé tartozik, melyek az ágazatban tapasztalható egyre fokozódó nehézségek ellenére is növelni tudták forgalmukat, sőt ezzel a beruházással ismét bizonyíthatják szakértelmüket, hiszen a rendkívül szoros határidő nem kis kihívás elé állította a céget. A projekt már-már a “lehetetlen” kategóriájába tartozik, azonban magunknak és a világnak is be akartuk bizonyítani, hogy komoly és elkötelezett szakmai stábbal és az ő megfeszített munkájuk révén a VER-BAU képes lesz megoldani ezt a feladatot.A határidő tartását az is nehezíti, hogy a kivitelezés ideje alatt is edzenek és válogatókon versenyeznek a sportolók.

 

A beruházás június elején kezdődött, több épületet érint, néhányat felújítunk, de újak is készülnek, melynek során fontos feladatunk az épületek akadálymentesítése is, ugyanis a világbajnokságon több száz parasportoló is részt vesz.

Az ún. „A” épület teljesen újonnan épül, mely szociális helyiségeket is magába foglal,  konditeremmel. Szintén újonnan épül a „B” tetőteres épület, melynek földszintje ad helyet majd a kenutárolónak, az emeleten pedig tíz motelszobát alakítunk ki fürdőhelyiséggel. A „C” épület végső formáját a régi épület felújításával éri el, ennek földszintjén található a 300 m2-es konyha és étkező a versenyzők részére. A már meglévő céltorony és VIP épületen pedig nyílászárókat cserélünk, belülről teljesen felújítjuk, és részben új külső festést kap. Végül a projekt egészét új buszváró és új buszforduló építése, valamint térburkolatok és parkosítás teszi teljessé.

Eredményességünk kulcsa:

Versenyképesség, elkötelezettség, szakértelem, minőség.

Ügyfélorientáltság, innováció, környezettudatosság

Néhány név megbízóink sorából: Knorr-Bremse, HILTI, Mercedes-Benz, UniCredit Leasing, PhoenixMecano, Alföld Coop, OBO Bettermann, Szentkirályi Ásványvíz

Az építkezés számokban

Az összberuházás nettó értéke megközelíti a 400 millió forintot.

3 építésvezető, 2 előkészítő mérnök, valamint közel 200 szakmunkás dolgozik a projekten

25 tonna betonacél felhasználásával, mintegy 13.500 m2 felület átalakításával épül

Ahogy közeledik az átadás időpontja, a helyzet egyre fokozódik!

 

A VER-BAU-val, a szegedi projekttel, valamint szolgáltatási köreinkkel kapcsolatos további információkat találnak a VER-BAU Kft. megújult honlapján, a www.verbau.hu/aktualitások oldalon.

Kövessen minket a Facebookon is!