SZÓL A PORTA RÁDIÓ - TALÁLKOZÁS GARACZI JÁNOSSAL
Újabb interjút adott közre a PORTA RÁDIÓ/RÁDIÓ NAPLÓ a napokban. Az internetes stúdió újabb beszélgetőpartnere, vendége, Garaczi János, Venesz-díjas mesterszakács, a Tanyacsárda ügyvezető igazgatója volt. Azt tudjuk, hogy a jó pap holtig tanul - kezdődött a diskurzus - de vajon igaz ez a mondás a gasztronómusokra, íz művészekre, ételkreátorokra is?
Nemrég hírt kaptunk ugyanis arról, hogy a világhírű chef ismét beült az iskolapadba. De nem mint vizsgáztató, nem úgy mint a mesterek mestere, hanem mint tanuló. Jól tudjuk, hogy mai világunkban nagyon is igaz: tanulni sosem késő, és sosem szégyen! A történet - melyről a híres konyhaigazgató - szól mégis igen érdekes.
- Nagyon sokat emlegetem, hogy a mi szakmánk egy olyan művészet, amit minden nap újra és újra kell megalkotni. Hisz nem marad belőle maradandó, csak az egyéni, szubjektív élmény/emlék. És ezt az színvonalat, ezt az alkotást naponta újra meg újra létre kell hoznunk. És fejlődni, építkezni
.örökkön-örökké tanulnunk is kell. Jómagam így vágtam neki az újabb tanulmányoknak. Budapesten indult a Lenôtre Chef Akadémia, amit a francia iskola egyik vezető chefje tartott. Neves szakember, aki különböző nagy szállodákban alkalmanként 40-50-80 szakácsnak a főnöke volt!
A beszélgetést teljes terjedelmében meghallgatja a www.civilnaplo.hu-n. A Rádió Napló rovatnál. Keressen ránk, értéket talál!