Július 28. vasárnap, Szabolcs
Hírek, események 2011. szeptember 8. 08:19 | Szerző/forrás: police.hu

Rendőrségi hírek Bács-Kiskun megyéből

Rendőrségi hírek Bács-Kiskun megyéből
Megyénk közútjain, szerdán 2 könnyű sérüléses és 7 anyagi káros baleset történt. Kedden 12:00 óra körüli időben egy 72 éves Kiskunmajsa-Kígyós alatt lakó néni lakóházánál egy sötét színű gépkocsival két ismeretlen nő jelent meg és egyikük eladó takarmány után érdeklődve a sértettel beszélgetni kezdett, majd a szomszédba is átment, a sértettet is magával csalva. Ez idő alatt társa a néni őrizetlenül maradt lakásában a szobában egy szekrényt felfeszítve kb. 1.000.000,- Ft. készpénzét ellopta.

Őrizetbe került egy 25 éves kecskeméti férfi, aki júniusban egy Kecskeméten lévő használaton kívüli iroda helyiségből 6 db öltözőszekrényt vitt el társával együtt. Az okozott kár: 360.000,- Ft.

Kunszentmiklósi kollegáink őrizetbe vettek egy 23 éves és egy 18 éves szabadszállási, valamint egy 33 éves százhalombattai férfit, akik megalapozottan gyanúsíthatóak azzal, hogy április 07.-ére virradóra befeszítették az ajtaját egy Szabadszállás, Alsószőlőkben lévő tanyasi ingatlannak, ott kutatást végeztek, majd elektromos kábelt, rézkábelt valamint réz csöveket loptak el kb. 200.000,-Ft értékben.

Kelebia Határrendészeti Kirendeltség járőre eljárást kezdeményezett kedden este egy afgán állampolgárral szemben. A külföldi jogszerű tartózkodását igazolni nem tudta, ezért előállításra került a kirendeltségre. A személlyel szemben beutazási és tartózkodási tilalom megsértése vétség elkövetésének alapos gyanúja miatt büntetőfeljelentés megtételére került sor, mivel a Csongrád Megyei Rendőr- főkapitányság Idegenrendészeti Osztálya szeptember 01-én 36 hónapra beutazási és tartózkodási tilalmat rendelt el vele szemben tiltott határátlépés miatt. A férfi büntető ügyének lefolytatására a távollétében kerül sor, ezért átadásra került a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Idegenrendészeti Osztály munkatársának kiutasítást előkészítő őrizetének elrendelésére.

Kelebia Határrendészeti Kirendeltség Vasúti határátkelőhelyén tegnap éjjel kilépésre jelentkezett nemzetközi gyorsvonat utasaként egy 17 éves afgán állampolgárságú férfi. Ellenőrzésre az osztrák menekültek részére kiállított igazolványt adta át. Utazásra és tartózkodásra jogosító okmánnyal nem rendelkezett, magyarországi tartózkodásának jogszerűségét-hitelt érdemlően igazolni nem tudta, ezért előállításra került a kirendeltségre tiltott határátlépés elkövetésének gyanúja miatt. Mivel a személy, kísérő nélküli kiskorúként lépett a Magyar Köztársaság területére Hegyeshalom Vasúti Határátkelőn, ezért vele szemben az idegenrendészeti eljárás lefolytatásához ügygondnok kirendelésére került sor, majd a Kunfehértói Gyermek és Ifjúságvédelmi Intézetbe került az osztrák fél értesítése mellett.

Kövessen minket a Facebookon is!