Július 28. vasárnap, Szabolcs
Hírek, események 2011. szeptember 16. 08:42

KECSKEMÉTEN IS KIÁLLÍTJÁK BOLDOG JÁNOS PÁL PÁPA SZEMÉLYES TÁRGYAIT, ÉLETÚTJÁNAK FŐBB DOKUMENTUMAIT

Képgaléria
KECSKEMÉTEN IS KIÁLLÍTJÁK BOLDOG JÁNOS PÁL PÁPA SZEMÉLYES TÁRGYAIT, ÉLETÚTJÁNAK FŐBB DOKUMENTUMAIT
A Délmagyar.hu, az EvangélikusÉlet.hu valamint a KTV.hu is beszámolt a Wojtyla Ház delegációjának fontos diplomáciai útjáról: \"Lengyelországban járt szeptember 14-én, 15-én, a kecskeméti Wojtyla Barátság Központ delegációja. Az út célja: a „Ne féljetek!” II. János Pál pápa Világcentrum szervezőbizottsági ülése, amelyen Jana Kabzinsky, püspöki prelátus, vikárius meghívására vettek részt a küldöttek: Molnár Zoltán és Farkas P. József.

A találkozás alkalmával a világszervezet tervezett rendezvényeinek, közöttük egy világtalálkozó előkészítéséről, lebonyolításáról esett szó. A részvevők megismerhették az épülő „Ne féljetek” II. János Pál pápa világcentrum építésének históriáját, a beruházás jelenlegi állását. Jana Kabzinsky, igazgató elnök és Farkas P. József külön megbeszélésén egy a főtemplomban megépítendő magyar oltár tervezéséről esett szó. Továbbá megegyeztek, hogy 2012-ben Magyarországra így a többek között Kecskemétre és Kalocsára is eljut a mozgó II. János Pál pápa kiállítás, amely eredeti relikviákat, a pápa használati tárgyait, klenódiumokat mutat be a nagyközönségnek. Arról is tárgyaltak, hogy a kecskeméti Karol Wojtyla Barátság Központ finanszíroz egy olyan protokoll demonstrációs pannót, amelyen a krakkói központban bemutatható lesz, hogy a világ melyik táján, konkrétan hol találhatók II. János Pál pápa nevével fémjelzett intézmények, szervezetek.

A világ különböző pontjain működő, II. János Pál pápa nevét viselő intézmények képviselői az egyes nemzeti kezdeményezésekről, eredményekről és tapasztalatokról is beszámoltak. A kecskeméti Karol Wojtyla Barátság Központ képviselői örömmel vitték el a hírét például annak, hogy az egyházmegyében nemrégiben egy régi/új intézmény vette fel Wadowice nagy szülöttjének nevét. A keceli általános iskola a boldoggá avatást követően csatlakozott a II. János Pál pápa nevét viselő intézmények táborához. Tervezik a Wojtyla Ház épületeinek és szolgáltatásainak további bővítését is, de országszerte erőteljesen épül, virágzik a kultusz, melynek nyomán a Lélek érleli gyümölcseit.

A konferencia előtt fogadta a magyar vendégeket Stanisław Dziwiszbíboros, II. János Pál pápa egykori személyi titkára; ma Krakkó metropolitája. A tárgyaláson napirendre került az a meghívás, melyet dr. Bábel Balázs, Kalocsa-Kecskeméti érsek küldött metropolita társának. Dziwiszbíboros 2012-re tervezi a magyarországi vizitációt, ekkor feltehetően jövő év tavaszára látogat el Kecskemétre, illetve Kalocsára. Többi között a Karol Wojtyla Barátság Központba, hogy megismerkedjen az itt folyó munkával, a pápai örökség ápolásáról, tovább építéséről."

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Adományok Wojtyla Ház