Július 28. vasárnap, Szabolcs
Hírek, események 2011. szeptember 16. 15:02

A szponzorok hiánya keseríti el Boronkayt

Képgaléria
A szponzorok hiánya keseríti el Boronkayt
Boronkay Péter, városunk kétszeres paratriatlon világbajnoka, a Wojtyla Barátság Központ partnere szeptember 9-én Kínában állt rajthoz, hogy megvédje címét. A félkarú vasember bronzéremmel tért haza. A sportolót azonban nem a dobogó harmadik foka keseríti el, hanem a szponzorok hiánya.

Az úszást még elsőként teljesítettem, de a kerékpáros szakaszon ketten is megelőztek. A futásra pedig olyan előnyre tettek szert, hogy már nem tudtam visszaszerezni az elvesztett pozíciómat – meséli Boronkay Péter a Pekingi sprinttávú versenyről, ahol 750 métert úszva, 23 kilométert kerékpározva és újabb 5-öt futva kellett teljesítenie az indulóknak. A paratriatlon versenyző egy héttel a verseny előtt utazott Kínába a magyar csapattal. Mint mondja, az időeltolódás – 6 óra – nem viselte meg, sokkal inkább zavarta a szmogos levegő. – A kinti szennyezett levegő minden indulót megviselt – árulja el Peti. A kecskeméti bajnokot ráadásul parlagfű allergia is kínozta, a verseny előtt svájci edzőtáborban készült a megmérettetésre, mert itthon a magas pollenkoncentráció miatt képtelen volt edzeni. Amikor arról kérdezzük befolyásolta-e a Pekingi világbajnokságon elért eredményét az allergia, heves tiltakozásba kezd: - Nem azért lettem harmadik, mert kínzott az allergia, egyszerűen nagyon erős mezőny gyűlt össze.

Az, hogy harmadjára nem sikerült megvédenem a világbajnoki címemet, nem keserít el, sokkal nagyobb probléma, hogy eddig szponzorok nélkül kellett boldogulnom: idén is szűkös volt az anyagi hátterem, ezért csak pár nagyobb versenyre utazhattam ki. Minden tőlem telhetőt megteszek, de profi háttér nélkül, sajnos, nem tudok megfelelően boldogulni. Ez a tény keserít el, nem a dobogó harmadik foka. Ahhoz, hogy 2016-ban a paralimpián indulhassak mindez elengedhetetlen.

Boronkay Petinek legközelebb jövő áprilisban szurkolhatunk, akkor Európa-bajnoki címének megvédéséért áll rajthoz.

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Adományok Wojtyla Ház