Július 28. vasárnap, Szabolcs
Hírek, események 2011. október 5. 07:46 | Szerző/forrás: police.hu

Rendőrségi hírek Bács-Kiskun megyéből

Rendőrségi hírek Bács-Kiskun megyéből
Felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűncselekménye miatt indult eljárás a Kecskeméti Rendőrkapitányságon egy 52 éves városföldi férfi ellen, aki tegnap este a kezében lévő baltával a Kunság Volán Zrt. autóbuszának a lámpáit, valamint a szélvédőjét betörte. Az autóbusz Városföldön a Petőfi Sándor utcában állt, amikor a gyanúsított hirtelen haragjában, elmondása szerint, rossz anyagi helyzete miatt ütni kezdte a buszt. Az anyagi kár közel 600 ezer forint.

Keddre virradóra, ismeretlen tettes ellopta a IUA-607-frsz-ú., Suzuki Wagon R típusú személygépkocsit Kecskeméten, a Liszt Ferenc utcából. Az okozott kár 800 ezer forint.

Sikkasztás bűntett miatt indult eljárás a bajai Rendőrkapitányságon egy 29 éves bajai nő ellen, aki 2009. évtől napjainkig egy bajai társasház közüzemi díjaival sajátjaként rendelkezett. Az eljárás alá vont közös képviselő megközelítőleg 1 millió forinttal nem tud elszámolni.

Nyolc darab láncfűrészt lopott el a tolvaj egy bácsalmási mezőgazdasági boltból, ahova kedden éjszaka tört be. A lopással okozott kár 790 ezer forint.

Egy kiskunfélegyházi szakközépiskola kollégiumi szobájából vitt el a tolvaj egy laptopot. A sértett tanulónak 240 ezer forintos kára keletkezett.

Eljárás indult embercsempészés bűncselekménye miatt két magyar állampolgár ellen, akik kedden reggel gépkocsijukkal négy fő külföldi állampolgárnak nyújtottak segítséget a Magyar Köztársaság területén való átjutáshoz. A gépkocsit egy 21 éves katymári nő vezette, a járműben volt még 31 éves férfi társa, valamint három szerb és egy ismeretlen állampolgárságú férfi. A Bácsbokodi Határrendészeti Kirendeltség járőrei tegnap reggel Bácsborsód településen megállították a hat személlyel közlekedő, magyar rendszámmal ellátott, Opel Corsa típusú, gyanús gépkocsit. Az igazoltatás során kiderült, hogy a négy külföldi állampolgár a magyarországi jogszerű tartózkodásukat igazolni nem tudják, egyikük még okmányokkal sem rendelkezett. A rendőrök kérdésére, hogy a külföldi személyeket hol és milyen célból vették fel, sem a gépkocsit vezető nő, sem társa nem tudott választ adni. A külföldiek meghallgatásából kiderült, hogy illegálisan jutottak országunk területére.

A két magyar állampolgárral szemben a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya folytatja le az eljárást, bűncselekmény elkövetése miatt. A külföldi állampolgárokat pedig a Bácsbokodi Határrendészeti Kirendeltségre állítottuk elő- kiutasítást előkészítő őrizetbe kerültek.

Kövessen minket a Facebookon is!