Július 28. vasárnap, Szabolcs
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Hírek, események
  • A Petőfi Népében olvastuk: Jó hírét vitték a keceli II. János Pál iskolának-A boldoggá avatott patrónus széleskörű nemzetközi kapcsolatokat teremt
Hírek, események 2011. október 10. 09:52

A Petőfi Népében olvastuk: Jó hírét vitték a keceli II. János Pál iskolának-A boldoggá avatott patrónus széleskörű nemzetközi kapcsolatokat teremt

Képgaléria
A Petőfi Népében olvastuk: Jó hírét vitték a keceli II. János Pál iskolának-A boldoggá avatott patrónus széleskörű nemzetközi kapcsolatokat teremt
„Ne féljetek!” II. János Pál pápa Világcentrum Lengyelországban megtartott szervezőbizottsági ülésén a kecskeméti Wojtyla Barátság Központ delegációja is részt vett az elmúlt hónapban. Farkas P. József, a Wojtyla-ház vezetője és Molnár Zoltán munkatárs Jana Kabzinsky, püspöki prelátus, vikárius meghívására vett részt.

A találkozás alkalmával a világszervezet tervezett rendezvényeinek, a többi közt egy világtalálkozó előkészítéséről, lebonyolításáról is szó esett. A részvevők megismerhették az épülő „Ne féljetek” II. János Pál pápa világcentrum építésének jelenlegi állását.

Jana Kabzinsky, igazgató elnök és Farkas P. József külön megbeszélésén egy a főtemplomban megépítendő magyar oltár tervezéséről is beszélt. Megegyeztek abban is, hogy 2012-ben Magyarországra, így Kecskemétre és Kalocsára is eljut a mozgó II. János Pál pápa kiállítás, amely eredeti relikviákat mutat be a nagyközönségnek. Végül arról tárgyaltak, hogy a kecskeméti Karol Wojtyla Barátság Központ megfinanszíroz egy protokoll demonstrációs pannót a krakkói központban, melyen bemutatják, hogy a világ mely táján, konkrétan hol találhatók II. János Pál pápa nevével fémjelzett intézmények, szervezetek.

Az ülésen világ különböző pontjain működő, II. János Pál pápa nevét viselő intézmények képviselői az egyes nemzeti kezdeményezésekről, eredményekről és tapasztalatokról is beszámoltak. A kecskeméti Karol Wojtyla Barátság Központ képviselői örömmel vitték el a hírét például annak, hogy az egyházmegyében nemrégiben egy régi/új intézmény vette fel Wadowice nagy szülöttjének nevét. A keceli általános iskola a boldoggá avatást követően csatlakozott a II. János Pál pápa nevét viselő intézmények táborához. Tervezik a Wojtyla Ház épületeinek és szolgáltatásainak további bővítését is, de országszerte erőteljesen épül, virágzik a kultusz, melynek nyomán a Lélek érleli gyümölcseit.

A konferencia előtt fogadta a magyar vendégeket Stanisław Dziwisz bíboros, II. János Pál pápa egykori személyi titkára, ma Krakkó metropolitája. Tolmácsolták számára dr. Bábel Balázs, Kalocsa-Kecskeméti érsek küldött metropolita társának meghívását. Dziwisz bíboros 2012-re tervezi a magyarországi látogatását, várhatóan tavasszal érkezik Kecskemétre, illetve Kalocsára. Többi között a Karol Wojtyla Barátság Központba, hogy megismerkedjen az itt folyó munkával, a pápai örökség ápolásáról, tovább építéséről.

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Adományok Wojtyla Ház