Július 28. vasárnap, Szabolcs
Hírek, események 2011. október 13. 08:37 | Szerző/forrás: baon.hu

Kecskeméti bringás reggeli - Lapszemle- Képgaléria

Képgaléria
Kecskeméti  bringás reggeli - Lapszemle- Képgaléria
Másfél óra alatt elfogyott az a – felajánlásokból készült – tíz liter tea és közel száz darab péksütemény, amivel ma reggel 6 és fél 8 között várták a biciklivel munkába igyekvőket a Magyar Kerékpárosklub kecskeméti tagjai.

A Kodály Iskola előtti csoportosulás szóvivője, Szórád Előd elégedetten számolt be arról, hogy ez idő alatt körülbelül háromszáz embert számoltak meg, akik a városközpont felé, vagy éppen onnan kifelé tekerve elhaladtak előttük.

– Egyre többen és egyre nagyobb távolságokat bevállalva ülnek kerékpárra a reggeli dugók elkerülése érdekében. Megállt nálunk egy teára például egy fiatalember, aki Kiskunfélegyházáról futott be éppen a biciklijével. Szeretnénk hinni, hogy az ilyen vállalásokban a mi akcióinknak is szerepe van – mondta Szórád Előd. Elmondta: nemcsak a környezetvédelem és az üzemanyagon való spórolás motiválja a bicikliseket. Többen azt mondják, máskor nem lenne idejük sportolni.

Szórád Előd kérdésünkre hozzátette: meghirdették ugyan, de vendégeiknek nem igazán volt igénye a kerékpárok átvizsgálására.
– Percre pontosan kiszámolják a kerékpárosok, hogy mennyi idő alatt érnek a munkahelyükre. Egy tea sem fért bele mindenkinek ebbe a feszített keretbe.

A Bringás reggeli a Bringázz a munkába! kampány része. A Magyar Kerékpárosklub 2008-óta szervezi Magyarország legnagyobb kerékpáros kampányát, mely évente több mint 20 ezer munkába járót aktivizál, akik a kampány időszakában kerékpárral közlekednek munkahelyükre.

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Wojtyla Ház