Július 28. vasárnap, Szabolcs
Hírek, események 2011. október 13. 08:57 | Szerző/forrás: police.hu

Rendőrségi hírek Bács-Kiskun megyéből

Rendőrségi hírek Bács-Kiskun megyéből
Megyénkben szerdán 1 súlyos sérüléses, és 3 anyagi káros baleset történt. A Kiskőrösi Rendőrkapitányság nyomozást rendelt el visszaélés lőfegyverrel vagy lőszerrel bűntett elkövetésének gyanúja miatt a MÁV ZRT forgalmi szolgálattevője bejelentése alapján ismeretlen tettes ellen. Tegnap reggel Soltvadkert, Selymes, külterületen, a 150. sz. vasútvonal mellett a pályabejáró munkások egy eldobott maroklőfegyvernek látszó tárgyat találtak. A helyszínen megjelent eseti fegyverszakértő megállapította, hogy a tárgy egy Beretta 7,65 űrméretű maroklőfegyver. Azt, hogy a tárban van-e lőszer megállapítani nem lehetett a korrodált állapot miatt.

A Kecskemét, Irinyi utca, és a Mészáros Lázár tér kereszteződésénél lévő parkolóban lezárt állapotban parkoló, Mazda BT-50 típusú személygépkocsiból szerdára virradóra ellopták a katalizátort, melynek értéke 430.000 Forint.  

Ugyanezen az éjjel Kecskeméten, a Pákozdi Csata utcában lezárt állapotban parkoló, Ford Ranger típusú gépjárműről is levágták és ellopták a katalizátort. Az okozott kár ebben az esetben 800.000 Forint.  

Szerda reggelre betörtek egy kiskunfélegyházi lakatlan lakásba és műszaki cikkeket, valamint arany ékszereket vitt el a tolvaj 285.000,-Ft. értékben. 

Őrizetbe vettek kollegáink tegnap egy 31 éves tiszakécskei férfit, aki megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy bemászott a kerítésén egy tiszakécskei tanyás ingatlannak és az udvarról ellopott 1 db egyedi gyártású, Simson motorral ellátott fűnyírót. Az okozott kár: 25.000,- Ft.  

Őrizetbe került egy 41 éves, és egy 48 éves lajosmizsei férfi, akik megalapozottan gyanúsíthatóak azzal, hogy tegnap reggel egy lajosmizsei területen található akácfa erdőből kivágtak 27 mázsa akácfát, melyből 8 mázsa akácfát már egy lajosmizsei tanyára szállítottak, majd ezt követően ismételten megrakták a gépkocsit, majd a tanyára szállították, de a kiérkező rendőrjárőrök tetten érték, így a helyszínen maradt 9 mázsa akácfát már nem tudták elvinni. A bűncselekménnyel okozott kár: 48.600,- Ft.  

Eljárás indult 3 fő koszovói, 1 pakisztáni, 2 algériai, 2 líbiai és 2 ismeretlen állampolgárokkal szemben, a járőr és a stabil hőkamera észlelése alapján. Tiltott határátlépést követtek el. A fiatalkorú, ismeretlen állampolgárságú férfi beutazási és tartózkodási tilalom hatálya alatt áll, melyet a Kiskunhalasi Idegenrendészeti Osztály rendelt el 3 év időtartamra tiltott határátlépés miatt. A kirendeltség a fiatalemberrel szemben büntető feljelentést tett. Meghallgatásukat követően a Kiskunhalasi Őrzött Szállásra kerültek kiutasítást előkészítő őrizetbe.

Kövessen minket a Facebookon is!