Július 28. vasárnap, Szabolcs
Hírek, események 2011. október 14. 08:38 | Szerző/forrás: police.hu

Rendőrségi hírek Bács-Kiskun megyéből

Rendőrségi hírek Bács-Kiskun megyéből
Megyénk közútjain csütörtökön 1 halálos, 1 súlyos valamint 4 anyagi káros baleset történt. 1 ittas vezetővel szemben volt rendőri intézkedés, vezetői engedély elvételével.

Kiskőrös Rendőrkapitányság vizsgálatot folytat halálos közúti baleset okozása miatt az alábbiak szerint. 2011. október 13-án 08:45 óra körüli időben, az 54-es főút 66.600 méterénél, egy 38 éves szolnoki férfi az általa vezetett Skoda Oktavia típusú gépkocsival Kecel felől haladt Császártöltés felé, mikor a balra ívelő útkanyarulatban letért a jobb oldali útpadkára, majd ezt követően áthaladt a menetirány szerinti bal oldali forgalmi sávba, ahol frontálisan ütközött a szemből szabályosan közlekedő 51 éves keceli férfi által vezetett Opel Combo típusú kisteher-gépkocsinak. Az ütközés következtében mindketten olyan súlyos sérüléseket szenvedtek, hogy a helyszínen életüket vesztették. A gépjárművekben 2 illetve 1 millió forint anyagi kár keletkezett.

2011. augusztus eleje és a tegnapi nap közötti időben egy lajosmizsei ház kerítését lebontotta és az oszlopokkal együtt ellopta valaki. A melléképület és a ház pincéjének vasajtaját kibontották és azt is elvitték, valamint a házból különböző használati cikkeket is magához vett a tolvaj. Az okozott kár: 900.000,-Ft.  

Tegnap délután befeszítették az ajtaját egy Ballószögben lévő lakóháznak, és onnan elloptak 1 db televíziót és 1 db laptopot 250.000,-Ft. értékben.

Tegnap zaklatás vétségének és más bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt őrizetbe került egy 25 éves lajosmizsei férfi. 

Csütörtökön 15 óra 50 perckor lopás bűntettének megalapozott gyanúja őrizetbe vettek kollegáink egy 42 éves férfit és 16 éves fiát, lajosmizsei lakosokat. A két férfit a Lajosmizse, mizsei erdőrészben falopás során tetten érték. A kivágott 62 db 5 és 20 cm átmérőjű fa kb. 3 köbméter, melynek értéke 54.000,-Ft.

Eljárás indult 1 pakisztáni és 3 koszovói állampolgárok ellen tiltott határátlépés miatt, akiket a stabil hő kamera észlelése alapján igazoltatott a járőr. Az adattári ellenőrzés során megállapítottuk, hogy az egyik koszovói férfi ellen Magyarország, továbbá a Cseh Köztársaság Beutazási és Tartózkodási Tilalmat rendelt el. Mind a négy személy kiutasítást előkészítő őrizetbe kerül a Kiskunhalas Őrzött szálláson.

Kövessen minket a Facebookon is!