Július 28. vasárnap, Szabolcs
Hírek, események 2011. október 17. 08:43

Sándor atya heti-levele a Széchenyivárosból

Képgaléria
Sándor atya heti-levele a Széchenyivárosból
A széchenyivárosi Szent Család Plébánia vezetője Mons. Menyhárt Sándor ismét megküldte heti lelki-program tervüket, melyet örömmel osztunk meg olvasóinkkal.

A hét ünnepei, szentjei:

hétfő: Antiochiai Szent Ignác püspök és vértanú

kedd: Szent Lukács evangélista

vasárnap: Nemzeti Ünnep és Kapisztrán Szent János áldozópap,

Ünnepi szentmisénk Hazánkért, nemzetünkért reggel 9 órakor kezdődik

Szeretettel köszöntjük azokat, akiknek a héten lesz névnapja, születésnapja vagy házassági évfordulója.  A jó Isten áldása legyen életükön!

Október hónapban hétköznap a szentmisék után, pénteken este fél 6-tól imádkozzuk közösen a rózsafűzért. Szeretettel hívunk mindenkit a közös imára.

Október hónapban népszámlálás lesz hazánkban. A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia arra buzdítja a híveket: a kérdőíveken vallják meg, hogy a katolikus egyházhoz tartoznak. Részletek a plakátokon.

Hétfőtől szombatig az utcai bejárat térkövezését végezzük. Ez idő alatt a plébánia csak a belső udvar felől lesz megközelíthető. Aki szeretne a költségekhez hozzájárulni, a hívek irodájában térkőjegyet vásárolhat. Minden adományt Isten fizessen meg!

Kedden 18 órakor kezdődik a közös bibliaolvasás a Kiskönyvtárban.

Szombaton 19 órakor Liszt Ferenc Krisztus oratórium című műve lesz a Nagytemplomban.

Ismerd meg Egyházmegyédetzarándoklatunk folytatódik szombaton reggel 7 órai indulással.

Jövő vasárnap missziós vasárnap van, a missziók javára gyűjtünk.

Október 29-én, szombaton 19 órakor HändelMessiáscímű oratóriumalesz a Nagytemplomban.

Október 29-én, szombaton 17 órai kezdettel élő beszélgetéssel egybekötött filmvetítés a Kecskeméti Kulturális és Konferencia Központban. A dokumentumfilm címe: A SZABADSÁG ÁRA, rendező: Koltay Gábor. A film a felvidéki magyarság sorsáról, gyötrelmeiről, lehetőségeiről szól, középpontban a kiemelkedő magyar hazafi, Duray Miklós személyével. Részletek a hirdetőtáblán.

Egyházmegyei Családtalálkozólesz november 19-én, szombaton Baján a Szent László ÁMK-ban. Program a hirdetőtáblán található.

Következő keresztelő dec. 18-án, vasárnap a 9 órás szentmisében lesz. Felkészítők nov. 23, 30, dec. 7, 14, este 6 órakor a plébánián. Jelentkezni a az irodában lehet. Imádkozzunk a keresztelendőkért és családjukért!

A Lakótelepi Gyermekekért Alapítvány az Arany János Iskola diákjai megsegítésére PET palackot és ALU dobozokat gyűjt. Ezeket összetaposva lehet hozni az előtérben található kék zsákokba. Ilyen zsákot lehet vinni és legközelebb abba hozni.

Miseszándékoterre a hétre még el tudunk fogadni.

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Adományok Wojtyla Ház