Július 28. vasárnap, Szabolcs
Hírek, események 2011. október 17. 08:45

ÁTADTÁK A DUNAVECSEI DR. KOLOZS GERGELY SZAKRENDELŐT

Képgaléria
ÁTADTÁK A DUNAVECSEI DR. KOLOZS GERGELY SZAKRENDELŐT
Október 14.-én került sor a Dunavecse Kistérségi Járóbeteg Szakrendelő átadására, melynek sajtónyilvános ünnepségén Vörös Sándor polgármester mellett részt vett Balogh József országgyűlési képviselő.

A Dunavecse Városi Önkormányzat 2008. június hónapban nyújtotta be pályázatát a Dél-alföldi Operatív Program keretében a város járóbeteg szakrendelőjének korszerűsítésére. A támogató elbírálást követően a Támogatási Szerződés 2009. november 24-én került aláírásra. A szakrendelő fejlesztéséhez az 522.781.490 Ft támogatási összeg mellé Dunavecse város közel 75 millió forint önerőt biztosít. További 75 millió forint az EU Önerő Alapból történik.

 

A beruházás építési feladatait az elkészült kiviteli tervek alapján a FEJÉRDUNA-ÉP Kft. végezte el, melynek költsége bruttó 361.250.000 Ft volt. A beruházás során a szakrendelő épülete 765 m2-rel bővült, mindemellett akadálymentes környezet biztosítja a fogyatékkal élők számára az intézmény elérhetőségét.

 

A térség lakosságát is ellátó szakrendelő 52 db új, nagyértékű orvos-technológiai eszközzel gyarapodott, mely eszközök a kardiológia, a nőgyógyászat, a képalkotó diagnosztika, a sebészet, a gyermekgyógyászat, a fül-orr-gégészet, a reumatológia, a pszichiátria, az ideggyógyászat, az ortopédia, valamint a bőrgyógyászat területén járulnak hozzá a helyben felállított diagnózisok számának növekedéséhez, illetve a továbbutalások számának csökkentéséhez.

 

Az informatikai fejlesztés részeként integrált betegelőjegyzési és betegtájékoztatási rendszer jött létre.

 

Az így megvalósult projekt eredményeként a mai naptól a Dunavecse Kistérségi Járóbeteg Szakrendelő 200 szakorvosi óra/hét kapacitással a meglévő szakrendelések mellett új szakrendeléseken is fogadja kedves betegeit az alábbi szakmákban: sebészet, gyermekgyógyászat, fül-orr-gégészet, reumatológia, pszichiátria, ideggyógyászat, ortopédia és bőrgyógyászat.

 

A projekt hatásaként 11 fő egészségügyi dolgozó számára teremtettünk új munkahelyet.

 

A mai naptól a járóbeteg szakrendelő korszerűsítése európai színvonalú körülményeket biztosít a betegek gyógyulásához és az egészségügyi személyzet munkájához egyaránt.

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Adományok Wojtyla Ház