Július 28. vasárnap, Szabolcs
Hírek, események 2011. október 23. 18:04

Sándor atya heti-levele a Széchenyivárosból

Sándor atya heti-levele a Széchenyivárosból
A széchenyivárosi Szent Család Plébánia vezetője Mons. Menyhárt Sándor ismét megküldte heti lelki-program tervüket, melyet örömmel osztunk meg olvasóinkkal.

A hét ünnepei, szentjei:

Hétfő: Claret Szent Antal Mária püspök

Kedd: Szent Mór püspök

Péntek: Szent Simon és Júdás (Tádé) apostolok

Szeretettel köszöntjük azokat, akiknek a héten lesz névnapja, születésnapja vagy házassági évfordulója.  A jó Isten áldása legyen életükön!

Ma a missziók javára gyűjtünk.

Ma van az utolsó engesztelés a Mária-kápolnában. A téli hónapokban minden hó 13-án délután 2 órakor a gondnoki épületben lesz az engesztelés.

Hétfőn egésznapos szentségimádás lesz a szokott módon. Hétfőn a szentmise után, kedden a szentmise előtt fél 8-tól közös szentségimádás.

Szerdán 18 órakor KÉSZ-előadás lesz a Főplébánia Közösségi házában. Részletek a plakátokon.

"Szent Korona esték"folytatódnak Dr. Varga Tibor jogtörténész előadása szerdán 18.30-kor a Tanácsteremben ” ..ama fiú származását álom jövendölte.." Álmos küldetése címmel.

Szombaton 17 órai kezdettel élő beszélgetéssel egybekötött filmvetítés a Kecskeméti Kulturális és Konferencia Központban. A dokumentumfilm címe:A SZABADSÁG ÁRA, rendező: Koltay Gábor. A film a felvidéki magyarság sorsáról, gyötrelmeiről, lehetőségeiről szól, középpontban a kiemelkedő magyar hazafi, Duray Miklós személyével. Részletek a hirdetőtáblán.

Szombaton 19 órakor HändelMessiáscímű oratóriumalesz a Nagytemplomban.

Szombaton 16.00 órától filmklub lesz. Részletek a plakáton.

Október 30-án vasárnap este 6 órakor  Márk evangéliuma című előadás lesz a Közösségi házban. Részletek a plakátokon.

A „Jákob kútja” közbenjáró imaszolgálat következő alkalma november 9-én szerdán este 6 órakor lesz a Nagyteremben. Várjuk mindazokat, akik szeretnék, hogy testi-lelki problémáikért imádkozzanak!

Egyházmegyei Családtalálkozólesz november 19-én, szombaton Baján a Szent László ÁMK-ban. Program a hirdetőtáblán található.

Következő keresztelő dec. 18-án, vasárnap a 9 órás szentmisében lesz. Felkészítők nov. 23, 30, dec. 7, 14, este 6 órakor a plébánián. Jelentkezni a az irodában lehet. Imádkozzunk a keresztelendőkért és családjukért!

A Lakótelepi Gyermekekért Alapítvány az Arany János Iskola diákjai megsegítésére PET palackot és ALU dobozokat gyűjt. Ezeket összetaposva lehet hozni az előtérben található kék zsákokba. Ilyen zsákot lehet vinni és legközelebb abba hozni.

Miseszándékoterre a hétre még el tudunk fogadni.

Köszönet azoknak, akik térkőjegyet vásároltak. Aki szeretne az utcai bejárat térkövezés költségeihez hozzájárulni, a hívek irodájában térkőjegyet vásárolhat. Minden adományt Isten fizessen meg!

Az urnatemetőaz alábbiak szerint lesz nyitva:

 

Délelőtt

Délután

Okt. 28. péntek

8:00 - 12:00

14:00 - 18:00

Okt. 29. szombat

8:00 - 12:00

zárva

Okt. 30. vasárnap

8:00 - 12:00

14:00 - 18:00

Okt. 31. hétfő

8:00 - 18:00

Nov. 1. kedd

8:00 - 18:00

Nov. 2. szerda

8:00 - 12:00

14:00 - 18:00

       

Nov. 1-én, és 2-án este 18 órakor lesz szentmise az elhunytakért, utána megemlékező szertartás az urnatemetőben.

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Wojtyla Ház