Július 28. vasárnap, Szabolcs
Hírek, események 2011. október 27. 09:04

Rendőrségi hírek Bács-Kiskun megyéből

Rendőrségi hírek Bács-Kiskun megyéből
Megyénk közútjain az elmúlt 24 órában 3 könnyű sérüléssel járó, valamint 1 anyagi káros közúti közlekedési baleset történt. 1 esetben került sor ittas vezetővel szembeni rendőri intézkedésre. Szerdán, Kecskeméten az Izsáki úti főiskola nyitott irodájából elloptak egy Dell gyártmányú hordozható számítógépét. Az okozott kár 400.000 Forint.

Tegnapra virradóra a Lajosmizse, Alsólajos területén lévő villanyoszlopról elloptak 1 darab 50 KW-os transzformátort, 1 darab elosztó szekrényt biztosító aljzatokkal együtt, valamint a területen lévő épületből elvitték a villanyórát. A lopással okozott kár 1.000.000 Forint.

 

Egy bosnyák állampolgár tett feljelentést, mert szerdára virradó éjjel a Beograd nemzetközi gyorsvonaton utazott, azonban miközben elaludt, ismeretlen személy a táskájából ellopta 300 Euro és 10 Angol Font készpénzét, valamint arany ékszereit. Az okozott kár összesen 850.000 Forint.

 

Ugyanezen az éjjel betörtek egy Csengőd, kiscsengődi tanyában lévő Kft. telephelyére, majd onnan 2 darab szivattyút loptak el 500.000 Forint értékben.

 

Kedden őrizetbe vettek kollegáink egy 32 éves bajai férfit, akit Baja belterületén a rendőrjárőr vont igazoltatás alá. Ennek során kiderült, hogy a nála lévő kerékpár lopott. A nyomozás során megállapítottuk, hogy a férfi és 40 éves társa megalapozottan gyanúsítható, több a közelmúltban, elkövetett kerékpárlopással.

 

Őrizetbe került egy bajai férfi, akit tegnap Baja belterületén igazoltatott a rendőr. A férfi megalapozottan gyanúsítható több rendbeli kerékpárlopás elkövetésével.

 

Tegnap őrizetbe került egy 40 éves, egy 29 éves és egy 26 éves sükösdi férfi, akik megalapozottan gyanúsíthatók azzal, hogy kedden este betörtek egy keceli tanyába és onnan aggregátort, fűnyírót, terménydarálót és egyéb fém tárgyakat loptak el, összesen 200.000 Forint értékben. 

 

A Kelebia Határrendészeti Kirendeltség eljárást kezdeményezett 5 szerb állampolgárokkal szemben, akik szerdán éjjel a stabil hő kamera észlelése alapján kerültek elfogásra. A személyek közül egy fő tudta igazolni magyarországi jogszerű tartózkodását, a további 4 fő nem, ezért előállításra kerültek a kirendeltségre. A külföldiek meghallgatásuk során a tiltott határátlépést elismerték, amit embercsempész segítségével követtek el. Az iratokkal rendelkező férfi büntető feljelentéssel átadásra került embercsempészés bűntett elkövetése miatt a Migrációs Ügyek Osztályának, akik gyanúsított kihallgatását követően bűnügyi őrizetbe vették. A személyek Kiskunhalas Őrzött Szállásra kerültek idegenrendészeti őrizetbe.

 

Eljárás indult még 1 pakisztáni, 4 koszovói, és 1 szerb állampolgárokkal szemben, ők kedden a mobil hő kamera észlelése alapján kerültek igazoltatásra Kelebián. A személyek tiltott határátlépést követtek el. A koszóvói állampolgárok idegenrendészeti őrizetbe, a pakisztáni állampolgár kiutasítást előkészítő őrizetbe került Kiskunhalas Őrzött Szálláson. A szerb állampolgár Tompa Közúti Határátkelőhelyen átadásra került a szerb határőrizeti szerveknek 3 év beutazási és tartózkodási tilalom kiszabása mellett.

 

2 afgán állampolgárral szemben is eljárás indult tiltott határátlépés miatt, akik kedden reggel kerültek elfogásra Hercegszántó külterületén, és 2 szerb állampolgárral szemben is, akik Csikéria külterületén kerültek elfogásra, szintén a hőkamera észlelése alapján.  A külföldiek a Kiskunhalas Őrzött szállásra kerültek elszállításra kiutasítást előkészítő őrizetbe.

 

A Hercegszántó Határrendészeti Kirendeltség eljárást kezdeményezett 2 felnőtt és 1 gyermek koszovói állampolgárok ellen, akik szerdán reggel jelentkeztek belépésre Hercegszántó Közúti határátkelőhelyen. A személyek hamis Szlovén útlevelekkel, a kettő felnőtt személy hamis Szlovén személyigazolványokkal és hamis jogosítványokkal rendelkezett. A ruházatátvizsgálás során előkerültek a külföldiek részére kiállított érvényes koszovói személy igazolványok, illetve a gyermek érvényes koszovói születési anyakönyvi kivonata. Meghallgatásuk során a személyek elmondták, hogy Németországba akartak eljutni, a hamis okmányokat egy ismeretlen személytől vették. Nevezettek Békéscsaba Őrzött szállásra kerültek elszállításra idegenrendészeti őrizetbe.

Kövessen minket a Facebookon is!