Július 28. vasárnap, Szabolcs
Hírek, események 2011. november 2. 05:17 | Szerző/forrás: index.hu

Időjárás

Időjárás
36 órás előrejelzés Szerdán hajnalban többnyire derült lesz az ég fölöttünk, de sokfelé párássá válik a levegő, foltokban, délnyugaton, nyugaton nagyobb területre kiterjedően is köd képződik. Nyugaton, délnyugaton emellett alacsony szintű rétegfelhőzet is képződhet. Gyenge lesz a légmozgás, hajnalra -3 és +5°C közé süllyed a hőmérséklet. Napközben elsősorban délnyugaton maradhatnak tartósan párás, felhős tájak, máshol derült, napos idő várható. A Kisalföldön időnként megélénkül a délkeleti szél, 13 és 17°C közé emelkedik a hőmérséklet, de a tartósan párás, ködös tájakon kevéssel 10 °C alatt marad.

 Csütörtökön hajnalban is derült, de párás, elsősorban délnyugaton és az Alföldön ködös lesz az idő. A Kisalföldön egy-egy élénk lökés kísérheti a délkeleti szelet, -2 és +5°C közötti minimumokra van kilátás.

Orvosmeteorológiai tájékoztató

Szerdán fronthatás nem érvényesül, továbbra is anticiklon alakítja az időjárást. A párás, ködös idő kedvez a vírusok elszaporodásának, így könnyen kaphatunk légúti fertőzéseket. Érdemes különösen figyelni a szervezet vitaminháztartására, az immunrendszer erősítésére. Figyeljünk a réteges öltözködésre is!

Közlekedésmeterológia

Szerdán hajnalban sokfelé párás, foltokban ködös lesz a levegő, ami miatt romlanak a közlekedés meteorológiai feltételei. Napközben délnyugaton helyenként továbbra is köd, illetve pára ronthatja a látási viszonyokat, máshol a ezek megszűnését követően kedvező időjárási feltételek mellett közlekedhetünk. A Kisalföld környékén időnként megélénkül a szél, ami kissé csökkentheti a járművek menetstabilitását. A napos tájakon érdemes vezetés közben napszemüveget viselnünk. A napi középhőmérséklet csökkenésével lassan időszerűvé válik a téli gumik felszerelése. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Kövessen minket a Facebookon is!