Július 28. vasárnap, Szabolcs
Hírek, események 2011. november 5. 08:06 | Szerző/forrás: index.hu

Időjárás

Időjárás
36 órás előrejelzés Szombaton hajnalban délnyugaton, nyugaton felszakadozik a felhőzet, máshol még erősen felhős marad az ég, északkeleten az eső is elered. Elsősorban délnyugaton és északkeleten alakulhat ki ismét köd. Főként nyugaton, északnyugaton és a Dél-Alföldön lesz továbbra is élénk a délkeleti szél, 5 és 11°C közötti minimumokra van kilátás. Napközben északon-északkeleten több, délebbre kevesebb felhőre számíthatunk, csak az északkeleti határnál csepereghet eleinte az eső, másutt száraz idő várható. Végre többfelé megélénkül, az Észak-Dunántúlon megerősödik a szél, a csúcshőmérsékletek 12 és 19°C között várhatóak, de a tartósan felhős területeken ennél hűvösebb lehet.

Vasárnap virradóra főleg fátyolfelhők lehetnek az égen, a szélcsendes helyeken továbbra is köd- és párafoltok kialakulására kell számítani. A Győr-Szeged vonalon kísérhetik élénk lökések a szelet, 2 és 7°C közé csökken a hőmérséklet, de északnyugaton enyhébb lehet az éjjel.

Orvosmeteorológiai tájékoztató

Szombaton sem terheli front a szervezetünket, a sok napsütés jó hatással van a közérzetünkre. Több városunkban is nagyon magasak a légszennyezettségi értékek, emiatt nem érdemes sok időt töltenünk az utcán, a szálló por különösen a légúti betegségekben szenvedők állapotát ronthatja. Közeledik az influenzaszezon, ezért érdemes odafigyelni immunrendszerünk erősítésére, ezt főleg folyamatos vitaminpótlással, valamint rendszeres mozgással érhetjük el.

Közlekedésmeterológia

Szombaton hajnalban főként északkeleten, keleten és délnyugaton nehezítheti köd a közlekedést. Napközben is elsősorban északkeleten és délnyugaton lehetnek tartósabban párás, ködös tájak rossz látási viszonyokkal. Estétől északkeleten kisebb eső is kialakulhat, melynek hatására nedves, csúszós útszakaszok is előfordulhatnak arrafelé. A több helyen élénk, nyugaton, északnyugaton időnként erős szél csökkentheti a járművek menetstabilitását. A napi középhőmérséklet csökkenésével lassan időszerűvé válik a téli gumik felszerelése. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Kövessen minket a Facebookon is!