Július 28. vasárnap, Szabolcs
Hírek, események 2011. november 7. 05:34 | Szerző/forrás: index.hu

Időjárás

Időjárás
36 órás előrejelzés Hétfőn reggelre délnyugaton erősen megnövekszik a felhőzet, kisebb eső is kialakulhat. Máshol legfeljebb fátyolfelhők lehetnek az égen. A Győr-Baja vonal mentén élénk lökések kísérhetik a szelet, elsősorban keleten, északkeleten pára-illetve ködfoltok keletkezhetnek. 2 és 7°C között, északkeleten 0°C körül alakulnak a minimumok. Napközben északkeleten marad a napos idő, máshol fátyol-majd vastagabb felhők is zavarhatják a napsütést. Főként a Dunántúl déli felén kisebb eső, zápor is kialakulhat. Középen és a Dunántúl keleti felén élénk, erős lökések kísérhetik a délkeleti szelet, 10 és 16°C közötti maximumokra van kilátás.

Kedden hajnalban nyugaton, délnyugaton erősen felhős marad még az ég, máshol csökken a felhőzet. Északkeleten és délnyugaton több helyen párássá válik a levegő, köd képződésére is számítani kell. A Győr-Baja vonal mentén még egy-egy élénk lökés kísérheti a délkeleti szelet, 1 és 6°C közötti minimumokra van kilátás, északkeleten helyenként azonban gyengén fagyhat.

Orvosmeteorológiai tájékoztató

Hétfőn gyenge hidegfronti hatás érvényesül a magasban, ezért az arra érzékenyeknél nyugtalanság, alvászavar jelentkezhet, valamint erősödhetnek a gyulladásos folyamatokkal járó betegségek tünetei is. A borongósabb időben romlik a kedélyállapot, depressziós tünetek is jelentkezhetnek. A tünetek ellensúlyozására fogyasszunk gyümölcsöket, zöldségeket, melyek vitamintartalma erősíti immunrendszerünket.

Közlekedésmeterológia

Hétfőn hajnalban északkeleten néhol köd ronthatja a látási viszonyokat. Napközben a Dunántúl keleti tájain és a középső vidékeken több helyen élénk, a Dunántúli-középhegységben, valamint az Alföld délnyugati részén időnként erős szél csökkentheti a járművek menetstabilitását. A napi középhőmérséklet csökkenésével lassan időszerűvé válik a téli gumik felszerelése. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Kövessen minket a Facebookon is!