Július 28. vasárnap, Szabolcs
Hírek, események 2011. november 9. 08:04 | Szerző/forrás: police.hu

Rendőrségi hírek Bács-Kiskun megyéből

Rendőrségi hírek Bács-Kiskun megyéből
Megyénkben kedden 1 könnyű sérüléses, és 7 anyagi káros baleset történt. A Kecskeméti Rendőrkapitányság nyomozást rendelt el visszaélés lőfegyverrel vagy lőszerrel bűntett elkövetésének gyanúja miatt egy 44 éves kecskeméti férfi ellen, akinek lakóházában tegnap 60 darab 0,22-es kaliberű kispuska lőszert találtak a rendőrök.

November 05. és a tegnapi nap közötti időben egy lajosmizsei tanya udvarán zárt állapotban parkoló, JGY-657 forgalmi rendszámú, Mercedes Sprinter típusú gépkocsit ellopták, melynek értéke kár kb. 2.500.000,-Ft. A tanya udvarán parkoló, 3 darab cirkuszos lakókocsi ajtaját is kifeszítették, és azokból plazmatévét, hangosítási, elektronikai és fénytechnikai berendezéseket, mosógépet, nyomtatót, aggregátort, illetve védőkerítést loptak el, összesen kb. 1.500.000,-Ft. értékben. A rongálással okozott kár kb. 150.000,-Ft.

 

Betörtek tegnap egy kecskeméti munkásszálló szobájába, és az ott lakó román férfi 300.000,-Forintját, és 100 Euro készpénzét ellopták. 

 

Hétfőn az éjszakai órákban egy Bácsalmáson, az utcán lezárt állapotban parkoló Renault Kangoo típusú gépkocsi üvegét betörte valaki, és abból 2 db. kereső távcsövet vitt el. Az okozott kár kb. 600.000,-Ft.  

 

Október 31. és november 03. közötti időben a szlovákiai Senica és Bócsa közötti útvonalon, ismeretlen helyen, egy gépkocsival szállított PET víztiszta előforma rakományból 695 kg-ot elloptak. A hiányt Bócsán, a célállomáson észlelték. Az okozott kár kb. 415.000,-Ft. 

 

Garázdaság vétség elkövetése miatt őrizetbe vettek kollegáink egy 25 éves kecskeméti férfit, aki megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy hétfőn a hajnali órákban megjelent egy kecskeméti nő lakásánál, ahol szóváltást követően a lakás ajtaját betörte, majd távozása közben a lépcsőház egyik lift ajtaját, és bejárati ajtaját is betörte. A rongálással okozott kár kb. 50.000,-Ft. 

 

Őrizetbe került még egy 48 éves kiskunfélegyházi férfi, aki megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy társaival július 18.-ra virradóra betört egy kiskunfélegyházi lakóházba, és onnan kerékpárt, láncfűrészt, 2 db. gázpalackot, háztartási eszközöket, és festményeket lopott el, kb. 97.500,-Ft, értékben. A rongálással okozott kár kb. 5.000 Ft. A férfi más vagyon elleni bűncselekmény elkövetésével is gyanúsítható. 

 

 

Bácsalmás Határrendészeti Kirendeltség a stabil hőkamera kezelőjének észlelése alapján eljárást kezdeményezett 1 szerb, 3 afgán, továbbá 3 pakisztáni állampolgárok ellen, akik kedden reggel Kunbaja külterületén tiltott határátlépést követtek el. Az egyik pakisztáni állampolgárral szemben Magyarország által elrendelt beutazási és tartózkodási tilalom van érvényben. Beutazási és tartózkodási tilalom megsértése bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntető feljelentéssel átadásra került a BKMRFK Migrációs Ügyek Osztálya képviselőjének. A szerb férfi több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntettének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe került. A tiltott határátlépést elkövetett 6 személy a Kiskunhalasi Őrzött Szállására került kiutasítást előkészítő őrizetbe.

A Hercegszántó Határrendészeti Kirendeltség illetékességi területén, Gara község külterületén szolgálatot teljesítő mobil hőkamerás felderítő gépjármű parancsnoka hétfőn este nagyobb létszámú embercsoport mozgását észlelte a határ közelében. Az elfogásukra vezényelt járőr ellenőrzés alá vont 1 indiai, 2 pakisztáni, 8 afgán állampolgárt. A további terepkutatás során elfogtak még 2 pakisztáni és 1 indiai állampolgárt is. Megállapítottuk, hogy 2 fő ellen a CSMRFK Idegenrendészeti Osztálya beutazási és tartózkodási tilalmat rendelt el. A két személy beutazási és tartózkodási tilalom megsértése bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntető feljelentéssel átadásra került a BKMRFK Migrációs Ügyek Osztálya képviselőjének. A személyek az államhatárt illegálisan lépték át, segítő kísérte őket szerb területen, aki a határ közelében leültette őket, majd eltűnt. Ezután Magyarország területén kísérő nélkül folytatták útjukat az elfogás helyéig. 3 fő elszállításra került a Békés MRFK Őrzött Szállására. A 2 fő fiatalkorú a Kunfehértói GYIVI-ben lett elhelyezve, a többi személy a Kiskunhalasi Őrzött Szállására került kiutasítást előkészítő őrizetbe.

Kelebia Határrendészeti Kirendeltség stabil hőkamera kezelője kedden este észlelte, hogy szerb területen a határtól délre kb. 800 méterre egy kisebb létszámú csoport halad a Magyar Köztársaság államhatárának irányába. 18.15 órakor a szerb fél értesítve lett az eseményről, majd 19.10 órakor elfogtak 5 fő afgán állampolgárt határtól déli irányban kb. 250 méterre.

Kövessen minket a Facebookon is!