Július 28. vasárnap, Szabolcs
Hírek, események 2011. november 11. 05:33 | Szerző/forrás: index.hu

Időjárás

Időjárás
36 órás előrejelzés Péntek hajnalban délen, délkeleten változóan felhős, máshol derült időre számíthatunk. Az érkező száraz, hideg levegő hatására a Nyugat- Dunántúlon is megszűnik a köd, reggel legfeljebb az Alpokalja térségében lehet még párás a levegő. A délkeleti és északnyugati tájakat leszámítva időnként élénk lökések kísérhetik az északkeleti szelet, -4 és +2°C közötti minimumokra számíthatunk. Napközben északkeleten zavartalan napsütés, máshol kelet felől időnként erősen megnövekszik a felhőzet, de csapadék nem valószínű. Mérsékelt, helyenként kissé megélénkülő keleti, északkeleti szél várható. 6 és 11 °C közé emelkedik a hőmérséklet.

Szombat hajnalban országszerte derült lesz az ég, legfeljebb nyugaton lehet még kevés felhő. Gyenge lesza légmozgás, 0 és -5°C közé, a szélvédett völgyekben -5°C alá süllyed a hőmérséklet.

Orvosmeteorológiai tájékoztató

Pénteken nem kell fronthatásra számítani. A sok napsütés kedvező hatással lesz a közérzetünkre, a tiszta levegőben a szervezet oxigénellátása is javul. Ennek ellenére a reggel igencsak hűvösnek ígérkezik, ezért a megfázás elkerülésére érdemes melegen öltözködni. Immunrendszerünket bőséges zöldség- és gyümölcsfogyasztással erősíthetjük. Fogyasszunk körtét és almát, de bőségesen van a piacokon paprika is, amely a C-vitamin pótlásában segíthet.

Közlekedésmeterológia

Péntekre mindenhol megszűnik a köd és a pára, hajnalban legfeljebb még az Alpokalján lehetnek kedvezőtlenek a látási viszonyok. Az időnként élénk szél kissé csökkentheti a járművek menetstabilitását. A napi középhőmérséklet csökkenésével lassan időszerűvé válik a téli gumik felszerelése. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Kövessen minket a Facebookon is!