Július 28. vasárnap, Szabolcs
Hírek, események 2011. november 14. 10:50

Tisztújító közgyűlést tartott a Kecskeméti Városszépítő Egyesület

Tisztújító közgyűlést tartott a Kecskeméti Városszépítő Egyesület
A Kecskeméti Városszépítő Egyesület 2011. november 8-án tartotta Tisztújító Közgyűlését, melyen megválasztották a következő 5 évre a vezetőségi tagokat: Elnök: Király József, építészmérnök, műemlékvédelmi szakmérnök. Titkár: Kiss Attila, településfejlesztő geográfus, építészmérnök. Alelnök: Hegyes Ferenc, építészmérnök. Elnökségi tagok: Puskásné dr. Csorba Éva, jogász és Balanyi Zsolt, építészmérnök

A közgyűlés a 2012. évi programokról is szólt. A legnagyobb volumenű program a nyár folyamán várható, amikor Kecskemét lesz a házigazdája a Város- és Faluvédők Szövetsége (Hungaria Nostra) XXXI. Országos Találkozójának. Várhatóan több száz vendég érkezik az egész országból - most először külföldi vendégek is - erre a szakmai találkozóra, akiknek szeretne az Egyesület színvonalas szakmai előadásokat-, programokat szervezni. Ezzel az eseménnyel is szeretnénk felhívni az országos figyelmet a kecskeméti szecessziós épületek értékmentésére.

Folytatódik a „Magyar szecesszió városai” című programsorozat Temesvár és Kecskemét szecessziós építészetének bemutatásával.

Civil Egyesületünk megtárgyalja a Rudolf-laktanya hasznosításával kapcsolatos elképzeléseket, figyelemmel kíséri a Rákóczi út revitalizációját, különös tekintettel a fák ésszerű leváltását.

Az újonnan megalakult vezetőség - a tagság kérését tolmácsolva - kezdeményezni fogja dr. Zombor Gábor polgármester úrnál, hogy Lestár Péter szobra kerüljön át méltó helyre, a Városháza előtti körbekerített kertbe.

A tél beállta előtt a városközpontba 10 db madárodú elkészítését és kihelyezését finanszírozza meg Egyesületünk.

Kövessen minket a Facebookon is!