Július 28. vasárnap, Szabolcs
Hírek, események 2011. november 15. 13:26

Gépkocsi feltörőt fogtak el a rendőrök

Gépkocsi feltörőt fogtak el a rendőrök
Elfogták a rendőrök azt a 39 éves jánoshalmi férfit, aki a gyanú szerint az elmúlt hónapok során több gépkocsi feltöréséért lehet felelős. A tettes jellemzően főútvonalak mentén fekvő településeken követte el a bűncselekményeket, de az eddigi adatok alapján Bácsalmáson és Kalocsa valamint Kiskőrös környékén is tulajdonított el értékeket. A férfi legtöbbször az esti és kora éjszakai időszakban, a gépkocsi tulajdonosok figyelmetlenségét használta ki, ugyanis az utastérben felejtett műszaki és használati eszközöket szemelte ki magának, majd az oldalsó ablaküveget betörve tulajdonította el azokat. Történt olyan eset is, amikor egyszerűen az őrizetlenül hagyott gépkocsi ajtót csak ki kellett nyitnia, és máris megszerezhette a kiszemelt zsákmányát. Az ellopott tárgyakat ezután eladta. A gyanú szerint közel harminc esetben követett el ilyen bűncselekményt.

A rendőrök egy alapos KIHÚZVA: és kiterjesztett adatgyűjtést valamint nyomozást végeztek az elmúlt hónapok során. Az egyes ügyekben beszerzett nyomokat és információkat megvizsgálták, valamint rendszeres portyaszolgálatot teljesítettek a bűncselekmények felderítése és megelőzése érdekében. A több szolgálati ág bevonásával végzett nyomozás eredményeként egy akció során a Kiskunhalasi Rendőrkapitánysággal együttműködve 2011. november 11-én Jánoshalmán fogták el a gépkocsi feltörés sorozat gyanúsítottját, valamint egy vaskúti személyt, aki a gyanú szerint orgazdaként működött közre a bűncselekményekben.

 

A két férfi lakásain tartott házkutatások során a nyomozók megtaláltak és lefoglaltak több, feltehetőleg a korábbi bűncselekményekből származó műszaki eszközöket, kisgépeket, használati tárgyakat. Többek között megkerült az a kb. 600.000,- Ft értékű vadászoptika is, aminek eltűnéséről az elmúlt hét elején értesítették a rendőrséget.

 

Elfogásukat követően a két férfival szemben a Bajai Rendőrkapitányságon indult eljárás, aminek során mindketten beismerő vallomást tettek, és szabadlábon várhatják az ügy további vizsgálatát.

 

A fenti esettel kapcsolatban is felhívjuk a Tisztelt Lakosság figyelmét, hogy gépjárműveikben sosem hagyjanak mások számára is jól látható, könnyen elérhető helyen értéktárgyat, műszaki eszközt. Mielőtt magára hagyják a járművet, győződjenek meg arról, hogy az ablakok és ajtók megfelelően záródtak. Navigációs eszközt, mobiltelefont még egészen rövid időre sem hagyjanak őrizetlenül a gépkocsiban, minden esetben vegyék ki azt a tartójából, és gondoskodjanak azok lehetőség szerinti biztonságba helyezéséről.

Kövessen minket a Facebookon is!