Július 28. vasárnap, Szabolcs
Hírek, események 2011. november 16. 05:50 | Szerző/forrás: index.hu

Időjárás

Időjárás
36 órás előrejelzés Szerdán virradóra többnyire derült idő várható, csupán keleten, délkeleten lehet kevés fátyolfelhő az égen. Több helyen párássá válik a levegő, főként a Dunántúl nyugati felén és a mélyebben fekvő területeken zúzmarás köd képződik. Gyenge marad a légmozgás. A minimumok -2 és -7°C között alakulnak, de a völgyekben hidegebb is lehet. Napközben csupán keleten zavarhatja kevés fátyolfelhő a napsütést, illetve a Dunántúl nyugati részén egész nap megmaradhat a köd, illetve a belőle kialakuló alacsonyszintű rétegfelhőzet. Északkeleten időnként kissé megélénkül az északkeleti szél, a csúcshőmérsékletek többnyire 5 és 8°C között, a tartósan ködös, párás területeken kevéssel fagypont fölött alakulnak.

Csütörtökön virradóra derült, de sokfelé párás reggelre ébredhetünk, többfelé képződik zúzmarás köd. Gyenge lesz a légmozgás, -3 és -8°C közé süllyed a hőmérséklet, de a fagyzugos helyeken előfordulhat -10°C is.

Orvosmeteorológiai tájékoztató

Szerdán a középső és keleti megyékben élők gyenge hidegfront élettani hatásaival számolhatnak. Sokan panaszkodhatnak fáradékonyságra, koncentrációs zavarokra, valamint enyhe fejfájásra. Ugyanakkor a Dunántúlon élőkre a tartósabban borult, párás időjárás lehet lehangoló hatással. Reggel fagypont alatt lesz a hőmérséklet, ami nem tesz jót az ízületeknek, a hideg miatt könnyen begyulladhatnak, ezért érdemes melegen öltözni. A szélcsendes idő miatt ismét egyre magasabb a szálló por koncentrációja, növekszik a légszennyezettség.

Közlekedésmeterológia

Szerdán hajnalban több helyen párássá válik a levegő, főként a Dunántúl nyugati részén és a mélyebben fekvő területeken köd ronthatja a látási viszonyokat. Napközben a Nyugat-Dunántúlon a pára-és ködfoltok tartósnak bizonyulhatnak továbbra is rossz látási viszonyokat okozva. Máshol az országban ezek megszűnését követően kedvezően alakulnak a közlekedés meteorológiai feltételei, csupán északkeleten a kissé megélénkülő szél csökkentheti némileg a járművek menetstabilitását. A napi középhőmérséklet csökkenésével lassan időszerűvé válik a téli gumik felszerelése. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Kövessen minket a Facebookon is!