Július 28. vasárnap, Szabolcs
Hírek, események 2011. november 16. 07:54

Mit mondanak a törzsvendégek?

Mit mondanak a törzsvendégek?
Fennállásának 25. évfordulóját ünnepli Kecskemét legimpozánsabb, legkorszerűbb vendéglátó komplexuma, a Hotel Három Gúnár. Előző lapszámunkban bemutattuk azt a fejlődést, változást, ami itt a megnyitástól napjainkig történt. Mint ismeretes, 2002-ben egy 550 vendég befogadására alkalmas Rendezvényházzal bővül ez a komplexum, tavaly pedig 750 millió forintos költségvetésű szállodafejlesztést hajtottak végre. Így ma már négycsillagos hotelként működik, melynek éttermét ugyancsak átépítették, ami hangulatos bárhelyiséggel, s a korábbinál jóval nagyobb nyári terasszal gazdagodott. Sörözőjük Club Bellagio néven, új köntösben várja a vendégeket. A tulajdonosok - Csizmadia Ferenc, Nagy-Batiz Erzsébet, Kovács István és Csizmadia László – méltán büszkék erre az impozáns komplexumra, s annak negyedszázados fejlesztésre. Az alábbiakban néhány közismert törzsvendég véleményét adjuk közre a jubiláló Három Gúnárról.

 

Dr. Farkas Gábor Ybl-díjas kecskeméti építész:

- Örömmel elmondhatom, hogy a Három Gúnár születésében, fejlődéseiben és megújulásában is aktív szerepet kaptam, mint tervező. De nem csak ezért kedves nekem ez a hely, hanem azért is, mert a tulajdonosok és a személyzet mindig olyan barátsággal fogadnak, ha ide vendégként betérek, hogy Tamási Áron szavai jutnak eszembe: "Azért vagyunk a világon, hogy valahol otthon legyünk benne." Hosszú lenne felidézni az itteni emlékezetes bulikat, a színházlátogatások utáni kellemes baráti vacsorákat, a családi ebédeket, az itt folytatott üzleti megbeszéléseket, szakmai konferenciákat. A Három Gúnár véleményem szerint, egy példaértékű sikertörténet, amit minőségi ételeinek és italainak épp úgy köszönhet, mind a vendégszeretetének. Jól esik, amikor a köszönés után itt így szólnak hozzám: "Farkas úr, a szokásosat?"     

Fekete TiborJászai-díjas, Érdemes és Kiváló Művész, a Kecskeméti Katona Színház örökös tagja:

- Annakidején, a Három Gúnár megnyitásakor gyorsan terjedt a hír a színészklubban, hogy nemcsak nagyon közel van az új étterem a színházhoz, de remek a konyhája, csapolt Gösser sört mérnek és igen mérsékeltek az áraik. Nagyon hamar barátaim lettek az étterem vezetői, felszolgálói, s a mai napig ez a törzshelyem, hetente két-három alkalommal is betérek ide a feleségemmel. Ez a színtere jeles családi események, évfordulók megünneplésének is. Idén immár a 84. születésnapomat tartottuk a Három Gúnárban. A nejem most vette át az aranydiplomáját, mivel 50 éve avatták orvossá Budapesten. Erre ugyancsak itt iszunk majd áldást, mert remek boraik vannak, amik jól csúsznak a nokedlivel tálalt borjúpörköltre. Ezt ugyanolyant kitűnően főzik az étterem szakácsai, mint a húslevest májgombóccal. De több más ételspecialitásuk is van, amik kedvenceimmé váltak az elmúlt 25 év során.

Dr. Balogh Lászlóhárom cikluson át volt a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke és országgyűlési képviselő:

- A kezdetektől visszajáró vendége vagyok a Három Gúnárnak, mert véleményem szerint, itt kiegyensúlyozottan színvonalas a konyha és a kiszolgálás egyaránt. Hivatalból is többször kapcsolatban álltam a létesítmény vezetőivel, hiszen a fejlesztéseiket támogatta a megyei területfejlesztési tanács is. Elnökségem idején minden nagyobb fórumot, találkozót a Három Gúnár Rendezvényházában tartottunk, s a protokoll vendégeimet is rendszeresen megörvendeztettem az éttermükben kínált finomságokkal. Számomra isteni eledel az itteni vadas, a filézett csirkecomb rántva és a libatepertő lilahagymával. Ma már szinte úgy térek be ide, mintha haza mennék. Van ugyanis egy kedves, családias hangulata ennek az elegáns vendéglátóhelynek, ami a remek konyhája mellett, ugyancsak rendszeresen visszatérésre csábít.

Farkas P. Józsefa kecskeméti Wojtyla Ház igazgatója, a Porta Egyesület alapítója:

- Amikor megnyílt, szinte azonnal a legkedveltebb étterem lett Kecskeméten a Három Gúnár. És visszatekintve az elmúlt 25 évre, szerintem annak köszönheti máig tartó népszerűségét, hogy a világ változásait követve, folyamatosan fejlődni tudott, az új igényekhez igazodva. Ami érzékletesen jelzi: olyan emberek vezetik ezt nagyszerű vendéglátó komplexumot, akik mindkét lábbal ezen a földön állnak, s nem félnek egyre nagyobb fába vágni a fejszéjüket. Rendezvényházukban a hétvégi szabadszedéses étkezési rendszer méltán nagyon népszerű, ahol bensőséges a légkör, barátok, ismerősök találkoznak, új kapcsolatok születnek, üzletek köttetnek. Ha külföldi vendégeink érkeznek természetes, hogy a Hotel Három Gúnárban szállásoljuk el őket. Ugyanakkor azt tapasztalom, mint a nehéz sorsú családok ingyenes étkeztetését, lelki gondozását felvállaló intézmény vezetője, hogy a karitatív munkát, mások megsegítését is fontosnak érzik a Három Gúnár vezetői. Kitűnő konyhájukról gyakran jut a szegények asztalára is a finomságokból.

A fentebb megszólalók mindegyike méltató szavakkal illette a Hotel Három Gúnár kitűnő konyháját. Lovász Zoltán konyhafőnök a megnyitástól itt dolgozik, ahol a hagyományok tisztelete, a kiváló ízek harmóniája modern arculattal párosul.     

- Kezdetben jellegzetes magyar ételeket kínáltunk, amik a mai napig szerepelnek az étlapon. Specialitásunk a szárnyasok, különösen a libatoros, a fokhagymás libacomb, a libamájas ételek, illetve a szalontüdő és a sólet – árulja el a konyhafőnök. – Persze, az eltelt két és fél évtizedben megduplázódott a kínálatunk, a változó igényeknek megfelelően. A külföldiek gyakori vendégei szállodánknak, így más nemzetek jellegzetes étkei is étlapunkra kerülnek, ahogy a vegetáriánusokról sem feledkezünk meg. Jelenleg nyolcan igyekszünk helytállni a konyhán, ahol a tavalyi felújítások jóvoltából, ma már a legkorszerűbb berendezések, speciális gépek segítik a mindennapi munkánkat. Sok szakácstanuló megfordult nálunk az elmúlt 25 évben, akik azóta az ország és a világ legkülönbözőbb részein kamatoztatják azt a tudást, amit a Három Gúnárban szereztek.  

Kövessen minket a Facebookon is!