Július 28. vasárnap, Szabolcs
Hírek, események 2011. november 22. 05:11 | Szerző/forrás: index.hu

Időjárás

Időjárás
36 órás előrejelzés Kedden hajnalban is borult, párás, elsősorban a hegyvidéki területeken ködös időre számíthatunk. Helyenként ónos szitálás, hószállingózás előfordulhat. Gyenge marad a légmozgás, 0 és -5°C közötti minimumokra van kilátás. Napközben is marad a borongós, párás idő, elszórtan szitálással, ónos szitálással, gyenge légmozgással, valamint -2 és +2°C közötti maximumokkal.

Szerdán hajnalban is borongós, párás időre van kilátás. Helyenként ónos szitálás, hószállingózás, elsősorban a hegyvidéki területeken köd is előfordulhat. Gyenge marad az északkeleti szél, 0 és -5°C közé csökken a hőmérséklet.

Orvosmeteorológiai tájékoztató

Kedden továbbra sem kell fronthatásra számítani, azonban a borús, párás idő és a sötét égbolt nem kedvez az immunrendszerünknek és a kórokozók is gyorsabban szaporodnak. A megfázás elkerülésére gondoskodjunk a megfelelő vitaminpótlásról, fogyasszunk gyümölcsökett és zöldségeket. A szálló por koncentrációja néhány városban meghaladja az egészségügyi határértéket, ha tehetjük, kerüljük a forgalmas területeket, mert ezek az apró szemcsék és káros gázok belélegzése hosszú távon hozzájárul a tüdőbetegség kialakulásához.

Közlekedésmeterológia

Kedden elsősorban a hegyvidéki területeken várható továbbra is köd rossz látási viszonyokat okozva. Helyenként továbbra is ónos szitálás, hószállingózás következtében síkossá válhatnak az utak. A napi középhőmérséklet csökkenésével időszerűvé válik a téli gumik felszerelése. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Kövessen minket a Facebookon is!