Július 28. vasárnap, Szabolcs
Hírek, események 2011. november 24. 04:59 | Szerző/forrás: index.hu

Időjárás

Időjárás
36 órás előrejelzés Csütörtökön virradóra is marad a borongós idő, főleg a keleti, északkeleti megyékben képződhetnek zúzmarás ködfoltok, délnyugaton pedig helyenként kisebb havazás, ónoseső is előfordulhat. Gyenge légmozgásra számíthatunk, -1 és -7°C között alakulnak a minimumok. Napközben keleten, északkeleten a köd egy része tartósan megmarad, ahol feloszlik, egy-két órára a Nap is kisüthet. Máshol tartósan borult, párás marad az idő, délnyugaton eleinte még előfordulhat hószállingózás, kisebb ónoseső. Gyenge marad a légmozgás, -2 és +5°C közé emelkedik a hőmérséklet.

Péntek hajnalban túlnyomóan párás, többfelé ködös időre készülhetünk, gyenge, északnyugaton mérsékelt légmozgással. Helyenként hószállingózás, ónos szitálás, zúzmara-lerakódás továbbra is lehetséges. -1 és -6°C közötti minimumokra van kilátás.

Orvosmeteorológiai tájékoztató

Csütörtökön nem terheli fronthatás a szervezetünket, de folytatódik a nyirkos, borús, párás időjárás, legfeljebb a keleti, északkeleti országrészben élők közérzetét javíthatja egy-két órás napsütés. A fényhiány sokaknál okoz rossz hangulatot, depressziós tünetek is előfordulhatnak. A mozgásszervi problémákkal élők fokozódó fájdalmakról számolhatnak be. A megfázás elkerülésére öltözzünk téliesen és gondoskodjunk a megfelelő vitaminpótlásról.

Közlekedésmeterológia

Csütörtökön hajnalban főként a derült, keleti, északkeleti tájakon sokfelé képződik sűrű, zúzmarás köd, melynek egy része napközben is megmaradhat rossz látási viszonyokat okozva. A délnyugati tájakon kisebb havazás, ónoseső következtében csúszós, síkos útszakaszokra is számítani kell. A napi középhőmérséklet csökkenésével időszerűvé válik a téli gumik felszerelése. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Kövessen minket a Facebookon is!