Július 28. vasárnap, Szabolcs
Hírek, események 2011. november 29. 05:54 | Szerző/forrás: index.hu

Időjárás

Időjárás
36 órás előrejelzés Éjjel eleinte többnyire derült, délnyugaton gyengén felhős időre készülhetünk, kedden hajnalra azonban ismét többfelé párássá válik a levegő, foltokban köd képződik. Gyenge, a Kisalföldön mérsékelt lesz a szél, 0 és -5°C közé csökken a hőmérséklet. Napközben a párásság megszűnését követően északnyugaton és keleten több órára kisüt a Nap, de északkeleten és délnyugaton helyenként tartósan párás tájak is előfordulhatnak. A Kisalföldön időnként megélénkül a délkeleti szél, 3 és 8°C közé melegszik a levegő.

Szerdán reggelre az ország túlnyomó részén gyenge lesz a szél, sűrű ködre, borongós időre van kilátás, keleten akár ónos szitálás, hószállingózás is kialakulhat. A minimumok 0 és -5°C között alakulnak.

Orvosmeteorológiai tájékoztató

Kedden gyenge melegfronti hatás várható, emiatt fáradékonyabbak, dekoncentráltabbak lehetünk, egyeseket álmatlanság gyötörhet. A megélénkülő légmozgás hatására hétfőn javult a levegő minősége, csökkent a szálló por koncentrációja. Öltözzünk melegen, az élénk szél - főleg északnyugaton - néhány fokkal csökkenti a hőérzetünket.

Közlekedésmeterológia

Kedden hajnalban többfelé képződhetnek köd- és párafoltok, melyek környezetében gyorsan csökkenhet a látástávolság. Napközben északnyugaton a megélénkülő szél kissé csökkentheti a járművek menetstabilitását. Aki még nem tette meg, mindenképp szerelje fel a téli gumiját. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Kövessen minket a Facebookon is!