Július 28. vasárnap, Szabolcs
Hírek, események 2011. december 2. 08:14

Sándor atya heti-levele a Széchenyivárosból

Sándor atya heti-levele a Széchenyivárosból
A széchenyivárosi Szent Család Plébánia vezetője Mons. Menyhárt Sándor ismét megküldte heti lelki-program tervüket, melyet örömmel osztunk meg olvasóinkkal.

A hét ünnepei, szentjei:

Kedd: Szent Miklós püspök

Szerda: Szent Ambrus püspök és egyháztanító

Csütörtök: A boldogságos Szűz Mária szeplőtelen fogantatása

Vasárnap: Advent 3. vasárnapja

Szeretettel köszöntjük azokat, akiknek a héten lesz névnapja, születésnapja vagy házassági évfordulója.  A jó Isten áldása legyen életükön!

A mai vasárnap a 9 órás szentmise után a Lakó Sándor Kamarazenekar hagyományos adventi koncertje (kb. fél óra) lesz templomunkban.

A Baba Klub van hétfőn 9-11 óráig a Plébánián a Baba szobában. Szeretettel várunk minden kedves Babát, Mamát és Papát!

Szerdán 17.00 óra órakor kezdődik nálunk a „FALUNK” című börtön-dokumentumfilm vetítése, és utána beszélgetés . A film a Murál Morál Csoport 2007/2008-ban Pécsen, a Fiatalkorúak Regionális Büntetés-Végrehajtási Intézetében lezajlott közösségi falfestő projektjét mutatja be. Boncolgatja a fal szimbólumát és a bűnbeesés-vezeklés-feloldozás kérdését.

Csütörtökön 17.30-kor  "Folytatódik az Évszázadok Muzsikája hangversenysorozat a Piarista Templomban. Vendégünk a szegedi többszörös versenygyőztes ...Canticum Novum énekegyüttes. Műsorukon reneszánsz és barokk kórusművek szerepelnek.

Gyerekeket szülőkkel Családos délelőttre várunk, ahol az adventhez és a télhez kapcsolódva a dec.11-én, vasárnap 10.30-12 óráig verselünk, mesélünk, énekelünk és zenélünk.

Adventi lelkigyakorlatdecember 15-16-17-én, este 6 órakor lesz a Nagytemplomban Nagy Károly atya vezetésével.

Adventi lelkigyakorlatunkdecember 19-20-21-én, este 6 órakor kezdődik.

Adventban hétfőtől-szombatig a szentmisék reggel 6 órakor kezdődnek. Minden reggel más csoport szolgál a szentmisén. Utána tea és sütemény, ha hoznak. Kérem, iratkozzunk föl a listára a hívek irodájában!

Advent szombatjain este 5 órakor közös gyertyagyújtás lesz a város főterén, az alkalomhoz illő programmal. Minden szombaton más-más felekezet vállalja a házigazda szerepét.

A Lakótelepi Gyermekekért Alapítvány az Arany János Iskola diákjai megsegítésére PET palackot és ALU dobozokat gyűjt. Ezeket összetaposva lehet hozni az előtérben található nagy zsákokba.

Miseszándékoterre a hétre még el tudunk fogadni.

Hamarosan megkezdődik az ifjúsági klub padlójának a burkolása. Köszönettel veszünk minden hozzájárulást kb. 500.000 Ft-ba fog kerülni. A előtérben a Szentcsalád képalatti persely szolgálja ezt a célt, de ifi klub jegyet is lehet vásárolni az irodában. Isten fizessen meg minden adományt!

Köszönet azoknak, akik már befizették ez évi egyházi hozzájárulásukat. Akik még nem tették meg, kérjük, tegyék meg!

Kérem, hogy aki szívesen vállalna irodai ügyeletet vasárnap a reggeli mise előtt fél órával és utána igény szerint, kérem, hogy iratkozzon fel a listára a hívek irodájában.

Szívesen állunk rendelkezésére a testvéreknek szentgyónásaik elvégzésére a vasárnapi szentmisék előtt fél órával, a hétköznapi szentmisék után vagy egyeztetett időpontban. Így is készüljünk karácsonyra!

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia ezúton is megköszöni az adójuk 1%-át felajánlóknak a támogatást.

Megjelent egyházközségi újságunk a Jóhír, a bejáratnál megvehető.

Az előtérben megtekinthető, az irodában megvásárolhatóBoldog II. János Pál pápáról szólóképes könyv akciós áron 1500 Ft-ért német, angol, olasz és spanyol nyelven. Lehet nyelvgyakorlásra is használni.

Kandallócímmel egyházmegyénk családokról szolgáló színes 60 oldalas újságja vásárolható az előtérben 150 Ft-os áron.

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Wojtyla Ház