Július 28. vasárnap, Szabolcs
Hírek, események 2011. december 5. 05:04 | Szerző/forrás: index.hu

Időjárás

Időjárás
36 órás előrejelzés Hétfőn hajnalban többnyire erősen felhős vagy borult időre készülhetünk, északon, északkeleten alakulhat ki kisebb eső. Erős, sok helyen viharos lökések kísérhetik a déli, délnyugati szelet. 4 és 9°C közé csökken mindössze a hőmérséklet. Napközben is sok lesz felettünk a felhő, többfelé számíthatunk esőre, záporesőre, a csapadéksáv fokozatosan vonul majd délkelet felé. Főként a déli országrészben több helyen hullhat jelentős mennyiségú csapadék. Eleinte a délnyugati, délutántól főként a Dunántúlon az északnyugatira forduló szelet kísérhetik erős, időnként viharos lökések. 8 és 13°C közé emelkedik a hőmérséklet.

Kedden hajnalban északon, északkeleten gyengén vagy változóan, máshol erősen felhős időre készülhetünk, főként a nyugati határ mentén gyenge eső, havaseső is kialakulhat. Mérséklődik a nyugatira, délnyugatira forduló szél, -2 és +3°C közötti minimumokra van kilátás.

Orvosmeteorológiai tájékoztató

Hétfőn erős hidegfronti hatásra számíthatunk, így az arra érzékenyek mindenképpen számolhatnak a frontális tünetek jelentkezésével. Délelőtt még nyomáscsökkenés, délután viszont már erőteljes nyomásemelkedés várható. Ez a nagyobb mértékű légnyomás-ingadozás, valamint a szeles, csapadékos időjárás megterhelő lehet szervezetünk számára. Ugyanakkor a levegő kristálytiszta lesz, a front mögött pedig gyorsan javulhat a közérzet.

Közlekedésmeterológia

Hétfőn sokfelé valószínű eső, zápor, melynek következtében az ország nagy részén nedves, csúszós utakra számíthatunk, helyenként vízátfolyások is keletkezhetnek. A gyakran erős, főként a nap első felében időnként viharos szél jelentősen csökkentheti a járművek menetstabilitását. Az enyhülés átmeneti, aki még nem tette meg, mindenképp szerelje fel a téli gumiját. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Kövessen minket a Facebookon is!