Július 28. vasárnap, Szabolcs
Hírek, események 2011. december 8. 05:30 | Szerző/forrás: index.hu

Időjárás

Időjárás
36 órás előrejelzés Csütörtökre virradóra eleinte még keleten, északkeleten többfelé várható kisebb eső, havaseső, hózápor, majd reggelre északnyugat felől csökken a felhőzet. Délnyugat kivételével gyakran erős, az Észak-Dunántúlon viharos lökések kísérhetik a nyugati, délnyugati szelet, -1 és +4°C közötti minimumokra számíthatunk. Napközben keleten, északkeleten többször, máshol a többórás napsütés mellett csak időnként növekszik meg a felhőzet. Északkeleten kisebb zápor, hózápor is kialakulhat. A délnyugati határvidék kivételével sokfelé erős, gyakran viharos lökések kísérhetik a nyugati, északnyugati szelet, 4 és 9°C közé emelkedik a hőmérséklet.

Péntek hajnalban északon erős, délen változóan felhős lesz az ég, csapadék nem valószínű. Délire fordul, eleinte mérséklődik, majd ismét megélénkül a szél, +2 és -3°C közé csökken a hőmérséklet.

Orvosmeteorológiai tájékoztató

Csütörtökön erőteljes hidegfronti hatásra számíthatunk. A frontra érzékenyeknél fejfájás, migrén, lehangoltság jelentkezhet, a műtéti hegek is sajoghatnak. A front a reumatikus és ízületi fájdalmaktól szenvedők számára is megterhelő lehet, ráadásul a sokfelé viharossá fokozódó szél is erősítheti a fájdalmakat, ingerlékenyebbekké válhatunk. Mivel a szél jelentősen csökkenti a hőérzetet, ezért ajánlott a réteges öltözködés, a sapka, sál is hasznos lehet. A nagyvárosok levegőminősége ugyanakkor kristálytiszta lesz.

Közlekedésmeterológia

Csütörtökön virradóra keleten és északon számíthatunk több helyen csapadéktól nedves, a hegyvidéki területeken helyenként latyakos, hókásás útszakaszokra. Napközben északkeleten helyenként zápor, hózápor továbbra is előfordulhat. Több helyen erős, viharos lesz a szél, ami jelentősen csökkentheti a járművek menetstabilitását. Aki még nem tette meg, mindenképp szerelje fel a téli gumiját. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Kövessen minket a Facebookon is!