Július 28. vasárnap, Szabolcs
Hírek, események 2011. december 9. 10:06

Sándor atya heti-levele a Széchenyivárosból

Képgaléria
Sándor atya heti-levele a Széchenyivárosból
A széchenyivárosi Szent Család Plébánia vezetője Mons. Menyhárt Sándor ismét megküldte heti lelki-program tervüket, melyet örömmel osztunk meg olvasóinkkal.

A hét ünnepei, szentjei:

Kedd: Szent Lúcia szűz és vértanú

Szerda: Keresztes Szent János áldozópap és egyháztanító

Vasárnap: Advent 4. vasárnapja

Szeretettel köszöntjük azokat, akiknek a héten lesz névnapja, születésnapja vagy házassági évfordulója.  A jó Isten áldása legyen életükön!

Gyerekeket szülőkkel Családos délelőttre várunk, ahol az adventhez és a télhez kapcsolódva a dec.11-én, vasárnap 10.30-12 óráig verselünk, mesélünk, énekelünk és zenélünk.

"Szent Korona esték" Dr. Varga Tibor jogtörténész előadásának következő része kedden 18.30-kor kezdődik a Tanácsteremben "...jobb kezibe aranyvessző, bal kezibe aranyalma.." címmel, az advent és a karácsonyi ünnepkörről.

Adventi lelkigyakorlatcsütörtök-péntek-szombat este 6 órakor lesz a Nagytemplomban Nagy Károly atya vezetésével.

Jövő vasárnap az esti mise után a Happy Four Friends kamaraegyüttes ünnepi koncertet ad a Nagyteremben. A kórust plébániánk fiataljai alkotják. Repertoárjukban többnyire az alkalomhoz illő számok szerepelnek, ezzel is segítve a ráhangolódást karácsonyra. Mindenkit szeretettel várnak!

Adventi lelkigyakorlatunkdecember 19-20-21-én, este 6 órakor kezdődik dr. Jeney Gábor atya vezetésével. Ezeken a napokon nem lesz hajnali mise.

Ünnepi miserend:

dec. 24., szombat: éjfélkor

dec. 25.:, vasárnap, Karácsony 9.00 és 18.00

dec.26. hétfő: 9.00

december 30-án, pénteken este 5 órakor kezdődő ünnepi szentmisén lesz templomunk        búcsúja. A szentmisét dr. Bábel Balázs érsek úr mutatja be.

Ekkor áldja meg a kápolna keresztúti képeit is.

dec. 31. szombat:  Év végi hálaadás 18.00

Jan. 1. vasárnap: 9.00 és 18.00

Ünnepi iroda és urnatemető nyitva tartás az ajtókon olvasható.

Szilveszteri batyus családos bált rendezünk a 18 órakor kezdődő év végi hálaadás után kb. 19.30-tól. Élő zene lesz. Belépéshez szükséges egy tányér sütemény vagy szendvics, egy üveg üdítő és egy olyan tombola tárgy, amelyet te is szívesen megnyernél. Kicsiket és nagyokat (0-99 éves) szeretettel várunk. A tombola plusz bevételét az ifjúsági klub felújítására fordítjuk.

Adventban hétfőtől-szombatig a szentmisék reggel 6 órakor kezdődnek.

Advent szombatjain este 5 órakor közös gyertyagyújtás lesz a város főterén, az alkalomhoz illő programmal.

A Lakótelepi Gyermekekért Alapítvány az Arany János Iskola diákjai megsegítésére PET palackot és ALU dobozokat gyűjt. Ezeket összetaposva lehet hozni az előtérben található nagy zsákba.

Miseszándékoterre a hétre még el tudunk fogadni.

Hamarosan megkezdődik az ifjúsági klub padlójának a burkolása. Köszönettel veszünk minden hozzájárulást kb. 700.000 Ft-ba fog kerülni. A előtérben a Szentcsalád képalatti persely szolgálja ezt a célt, de ifi klub jegyet is lehet vásárolni az irodában. Isten fizessen meg minden adományt! Kedden de. 9 órára, aki tud, kérem, jöjjön burkolólapot hordani.

Köszönet azoknak, akik már befizették ez évi egyházi hozzájárulásukat. Akik még nem tették meg, kérjük, tegyék meg!

Szívesen állunk rendelkezésére a testvéreknek szentgyónásaik elvégzésére a vasárnapi szentmisék előtt fél órával, a hétköznapi szentmisék után vagy egyeztetett időpontban. Így is készüljünk karácsonyra!

Az előtérben megtekinthető, az irodában megvásárolhatóBoldog II. János Pál pápáról szólóképes könyv akciós áron 1500 Ft-ért német, angol, olasz és spanyol nyelven. Lehet nyelvgyakorlásra is használni. Egyéb kiadványok is vannak.

Kandallócímmel egyházmegyénk családokról szóló, színes, 60 oldalas újságja megvásárolható az előtérben 120 Ft-os áron.

„Egy millió csillag a szegényekért” Az országos Karitász akció keretében a vásárolt gyertyák árával (min. 200 Ft) a rászorulókon segítünk. Az előtérben vásárolhatók.

Ha valaki szeretne nagy fenyőfát felajánlani az előtérbe, kérjük, jelezze Sándor atyának.

Otthon lévő idős, beteg testvéreinket kérem, jelezzük karácsonyi gyónás-áldozásra a jövő vasárnapig. (név, lakcím, telefon).

 

 

Meghívó

Szilveszteri batyus családos bált rendezünk

a Szentcsalád Plébánián

december 31-én a 18.00 órakor kezdődőév végi hálaadás után

kb. 19.30-tól. Élőzene lesz.

Belépéshez szükséges egy tányér sütemény vagy szendvics, egy üveg üdítőés

egy olyan tombola tárgy, amelyet te is szívesen megnyernél.

Kicsiket és nagyokat (0-99 éves) szeretettel várunk.

A tombola plusz bevételét az ifjúsági klub felújítására fordítjuk.

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Adományok Wojtyla Ház