Július 28. vasárnap, Szabolcs
Hírek, események 2011. december 12. 05:57 | Szerző/forrás: index.hu

Időjárás

Időjárás
36 órás előrejelzés Hétfőn reggelre országszerte beborul az ég, elszórtan számíthatunk kisebb esőre, szitálásra. A Kisalföldön élénk lökések kísérhetik a szelet, -1 és 6°C között alakulnak a minimumok. Napközben is folytatódik a borongós, többfelé esővel tűzdelt idő, a Kisalföldön és délkeleten kísérhetik élénk lökések a szelet. Északon 3 és 8°C, délen 8 és 12°C között alakul a csúcs.

Kedden virradóra az ország középső és keleti felén sok lesz a felhő, ott kisebb eső, zápor is kialakulhat, míg északnyugati területeken elkezd felszakadozni a felhőzet. 0 és 6°C közé csökken a hőmérséklet.

Orvosmeteorológiai tájékoztató

Hétfőn melegfronti hatás fog érvényesülni. A frontra érzékenyek fejfájást, tompultságot, koncentrációs nehézségeket tapasztalhatnak. A borús, helyenként csapadékos idő lehangoltságot kelthet, de például sportolással javíthatjuk közérzetünket. Az átlagosnál enyhébb idő ellenére célszerű rétegesen öltözködni, illetve az esernyőt magunkkal vinni.

Közlekedésmeterológia

Hétfőn többfelé számíthatunk esőtől nedves, csúszós útszakaszokra. Az élénk szél csökkentheti a járművek menetstabilitás. A fronthatások váltakozása miatt figyelmetlenebbek lehetünk, vezessünk óvatosan az utakon. Aki még nem tette meg, mindenképp szerelje fel a téli gumiját. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Kövessen minket a Facebookon is!